Anca Dragu (PLUS) laudă Cabinetul Năstase, apoi se bâlbâie

Share

Interesele politice meschine ale PLUS au determinat-o pe Anca Dragu să scoată perla, apoi aceasta a încercat să se redreseze.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că formaţiunea din care face parte, USR PLUS, îşi doreşte să construiască şi să implementeze programul de guvernare actual, fără să existe fragmentări în guvernare.

Ea a dat ca exemplu guvernul condus de Adrian Năstase, de la începutul anilor 2000, care a avut continuitate.

”Noi suntem aici să construim. Noi vrem să aplicăm programul de guvernare în care credem, pe care l-am construit. Avem sute de membrii care au contribuit la acest program şi credem că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani.

De fapt, întotdeauna am insistat, personal, pentru evitarea fragmentărilor la guvernare, fie că vorbim de un minister sau de un guvern întreg. Pentru că politicile publice fragmentate nu duc la rezultate.

Ştim bine că ministerele, în momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate.

Să amintim că cel mai performant guvern este şi cel care ne-a dus către aderarea la Uniunea Europeană, a fost guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase”, a declarat Anca Dragu.

Ulterior, Dragu a făcut precizări pe Facebook, cu privire la sensul declaraţiei sale.

„Declaraţia mea nu s-a referit la performanţa în sens economic sau politic, aşa cum se interpretează în spaţiul public, ci la lungimea mandatului, şi făceam o pledoarie pentru stabilitatea miniştrilor la conducerea ministerelor pentru măcar 4 ani.

De altfel, aşa începea pledoaria mea şi este mai mult decât clar la ce “performanţă” m-am referit: ”În momentul în care se schimbă miniştrii, ministerele devin destul de greoaie şi reactive. Ai nevoie de această continuitate. Să amintim că cel mai performant guvern este….”

Nu aveam cum să mă refer la performanţa politică în interesul cetăţenilor, pentru că eu consider – şi s-a dovedit în justiţie – că acel guvern a fost unul fără integritate, cu oameni care au plătit deja pentru corupţie, care a acţionat cu aroganţă, motiv pentru care şeful acelui guvern a pierdut alegerile”, a scris pe Facebook Anca Dragu.

Share