home CORUPTIE, POLITICA Ana Maria Pătru (AEP), arest 30 de zile, fapte de corupţie

Ana Maria Pătru (AEP), arest 30 de zile, fapte de corupţie

Share

Președinta AEP Ana Maria Pătru a ajuns la sediul DNA Ploiești. Ea a fost audiată într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, acesta are legătură cu încheierea unor contracte IT pentru softuri destinate alegerilor.

UPDATE: Pătru a fost arestată azi pentru 39 de zile pentru infracţiuni de corupţie.

UPDATE: Ana Maria Pătru este urmărită penal pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor. În urmă cu câeva momente, procurorii DNA au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi mâinea aceasta va fi dusă în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi, pentru o arestare preventivă timp de 30 de zile. Azi, în cursul percheziţiei, soţul Anei Maria Pătru ar fi încercat să fugă cu acte. Împricinata este promovată la AEP de către Elena Udrea.

Pătru a fost ridicată de procurori, în urma unor percheziții de la o locuință din orașul Voluntari. Președintele AEP Ana Maria Pătru e vizată pentru spălare de bani și trafic de influență, au declarat surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au declarat că cercetările privesc contracte de IT, cu privire la softuri pentru alegeri.

Iohannis: Dacă Ana Maria Pătru e urmărită penal, trebuie înlocuită

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că cercetarea DNA în ceea ce o privește pe șefa AEP, Ana Maria Pătru, reprezintă o surpriză foarte neplăcută. El este citat de Agerpres că, dacă se va începe urmărirea penală, ea va trebui înlocuită din funcție.

Nu cred că vor fi puse sub semnul întrebării (rezultatele alegerilor — n.n.). Nu cred că felul în care funcționează instituția va fi fundamental afectat.

Este o instituție serioasă, lucrează de atâția ani cu problematica alegerilor și sunt convins că își va face treaba în continuare.

O cercetare DNA asupra șefului acestei instituții (Ana Maria Pătru – n.n.) e o surpriză foarte, foarte neplăcută.

, a declarat șeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că, în cazul în care se va începe urmărirea penală a șefei AEP, ea va trebui înlocuită.

Depinde ce va comunica DNA. Deocamdată înțeleg că s-au făcut primele verificări astăzi. Dacă se începe urmărirea penală, atunci cu siguranță acea persoană va trebui înlocuită.

, a afirmat Iohannis, menționând că nu cunoaște detaliile în acest caz.

Share