home CORUPTIE, POLITICA Ana Birchall: Judecătorii CCR politruci trebuie eliminaţi!

Ana Birchall: Judecătorii CCR politruci trebuie eliminaţi!

Share

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, afirma că decizia CCR prin care a fost declarată că neconstituţionala decizia lui Iohannis de a-l propune ca premier pe Orban este greu de înţeles.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Printre primele lucruri pe care le-am învăţat la drept a fost şi principiul că ‘Deciziile CCR nu se comentează ci se aplica’… dar sincer, în ultima vreme, sunt unele decizii ale CCR care sunt cam greu de înţeles, ca să mă exprim elegant. Cred că e momentul pentru revizuirea urgenţă a Constituţiei!”, a scris Birchall, pe Facebook.

CCR a emis un comunicat oficial de presă în care anunţa că „Preşedintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru”.

Comunicatul integral:

În ziua de 24 februarie 2020, Plenul Curţii Constituţionale, investit în temeiul dispoziţiilor art.146 lit.e) din Constituţie şi ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum şi ale art.34, art.35 şi art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere cererile de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Preşedintele României şi Parlamentul României, cereri formulate de preşedintele Senatului şi de preşedintele Camerei Deputaţilor.

În şedinţa publică, în cadrul dezbaterilor, Curtea Constituţională, văzând obiectul cauzelor, a dispus conexarea acestora.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a decis:

1. A admis cererile formulate de preşedintele Camerei Deputaţilor şi de preşedintele Senatului şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Preşedintele României şi Parlamentul României, în legătură cu
desemnarea de către Preşedintele României a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru, prin Decretul nr. 82/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.88 din 6 februarie 2020.

2. În realizarea atribuţiei prevăzute de art.103 alin.(1) din Constituţie, Preşedintele României va proceda la o nouă desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Curtea a constatat, în esenţă, în acord cu Decizia CCR nr.80/2014, că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului.

Citeşte şi
Cartianu: Gușă urmărește, probabil, eliminarea totală a lui Rareș Bogdan

"Gușă urmărește, probabil, eliminarea totală a lui Rareș" Bogdan, susţine jurnalistul Grigore Cartianu, în ultimul Read more

Declaratia 600. MediaSind cere coaliţiei PSD-ALDE să o elimine

Declaraţia 600 este contestată şi de sindicatul jusnaliştilor MediaSind. Acesta cere eliminarea declaraţiei. Motivul - Read more

Impozitul pe dividende nu va mai fi eliminat din Codul Fiscal

Impozitul pe dividende ar urma să nu mai fie eliminat de coaliţia PSD ALDE. Liderul Read more

UNI şi FIA condamnă eliminarea taxei radio-tv

Organizaţiile internaţionale de profil condamnă eliminarea taxei radio-tv, într-o scrisoare adresată Preşedinţiei României, Parlamentului şi Read more

JURNALISM ÎN UMBRĂ: Provocarea pentru libertatea presei în România

Acest raport înglobează cele mai importante îngrijorări și constatări ale Misiunii, dar formulează si o Read more

CRIZA: Ce (ne) facem cu taxa auto? Şi foarte mult despre Cabinetul Tariceanu

Pe 1 ianuarie 2007, Executivul a promovat o initiativa legislativa foarte discutabila, impotriva careia m-am Read more

Marius Pieleanu ar putea arunca pe piaţă o informaţie falsă

Diversiunile şi intoxicările continuă. Marius Pieleanu se pregăteşte să arunce pe piaţă o informaţie falsă, Read more

LuJu cere eliberarea lui Liviu Dragnea, că e în grupa de risc Covid-19

Site-ul Lumea justiţiei, patronat de Răzvan Savaliuc, solicită ca fostul şef al PSD, Liviu Dragnea, Read more

Savaliuc nu se lasă: „Numai cei peste 60 de ani şi cu boli grave pot muri”

Răzvan Savaliuc, invitat permanent la Antena 3, continuă să atace măsurile instituite în starea de Read more

Andrei Tinu, dat afară de Orban, refuză să plece din birou

Andrei Tinu anunţa că refuză să îşi părăsească funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Read more

Share