home CORUPTIE, POLITICA Ana Birchall îl pune la punct pe Dan Varan Voiculescu

Ana Birchall îl pune la punct pe Dan Varan Voiculescu

Share

Acuzată de trustul de presă al lui Dan Voiculescu că îndeamnă la turnătorie, Ana Birchall are o replică acidă la adresa mogulului.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Birchall le ceruse românilor să îi transmită sesizări privind furtul din bani publici în această perioadă.

„Înţeleg că ziarul domnului Voiculescu, Jurnalul, mă acuză de îndemn la turnătorie. Ia uite cine vorbeşte de turnătorie! 🙂

Să-l lămurim pe ‘dom’ profesor’: aici nu e vorba de turnătorie. E curios că, exact ca în cazul de faţă, tocmai cei care o critică sunt cei mai mari specialişti în acest ‘sport’!

Dar eu nu vă invit la ‘turnatorie’, ci la o datorie civică, morală şi mai ales legală. Mai exact, mai multe articole din codul penal, dar în mod specific articolul 267 la primul alineat, spune că ‘Functionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.’

Cu alte cuvinte, exact aşa cum v-am îndemnat, dragi prieteni, haideţi să începem curăţenia de primăvară şi să demascăm toate furtişagurile şi jafurile din bani publici de care aveţi cunoştinţă. Nu vă fie teamă, mesajele voastre sunt şi vor rămâne ÎN TOTALITATE CONFIDENŢIALE, aşa cum e şi normal, aşadar consecinţe vor exista cu siguranţă, dar DOAR pentru borfaşi”, a scris Birchall pe Facebook.

Deputatul Ana Brichall, fost ministru al Justiţiei, le cere românilor să îi transmită informaţii despre autorităţile care, în aceste vremuri grele, aleg să fure din banii publici.

„Am vrut să vă spun încă de ieri, dar n-am vrut să fiu luată în glumă pentru că ce vreau să zic e foarte serios: dacă aţi aflat de cineva care fură din banul public, indiferent de unde şi cum, indiferent de rang, funcţie sau culoare politică, scrieţi un e-mail la spunecinefura@gmail.com.

Am mai scris pe această pagină, vreau să încerc să centralizez aceste semnalări ale abuzurilor sau posibilelor infracţiuni comise mai ales în aceste zile de grea încercare pentru noi toţi pentru că eu cred că nu există mai urâtă şi mai abjecta crimă decât să profiţi de durerea şi de necazurile altor oameni.

Voi face uz de calitatea mea de deputat pentru a trimite aceste măgarii şi încercări de a fura din banul public în atenţia autorităţilor judiciare competente (Parchetul General, DNA sau DIICOT) şi mă voi asigura personal, urmărind îndeaproape fiecare caz în parte, că cei care încearcă şmecherii – în special în achiziţiile publice – în această perioadă, vor fi traşi la răspundere în faţa legii. Vă rog din suflet, structuraţi aceste e-mailuri în aşa fel încât să se înţeleagă clar CINE sunt cei care au comis sau încearcă să comită fapta penală, în CE constă această faptă şi dacă aveţi cunoştinţă de vreo DOVADĂ în sprijinul celor afirmate. Vă mulţumesc şi aştept cu interes mesajele voastre pe adresa spunecinefura@gmail.com”, transmite Ana Birchall.

Ea ţine să precizeze că nu foloseşte acest demers în interes electoral.

„Îi aştept de asemenea cu interes şi pe unii aşa-zişi ‘prieteni’ ai mei care vor spune probabil că ce fac eu e un demers electoral. Îi asigur şi pe aceştia şi pe toţi cei interesaţi că nu voi candida la nicio primărie la alegerile următoare şi nu vreau decât să-mi fac datoria de cetăţean şi de membru ales al Parlamentului României. În schimb, dacă e vreun edil care se simte cu musca pe… semnătura, îmi poate scrie personal. Fapta recunoscută, e pe jumătate iertată!”, a precizat Birchall.

Share