home CORUPTIE, POLITICA Alina Gorghiu s-a sucit, cere respingerea legii de eliberare a deţinuţilor VIDEO

Alina Gorghiu s-a sucit, cere respingerea legii de eliberare a deţinuţilor VIDEO

Share

Criticată dur de Ludovic Orban pentru proiectul de lege privind eliberarea din puşcării a deţinuţilor cu pedepse până în 7 ani, Alina Gorghiu îşi reconsideră poziţia.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Ea solicită acum ca legea să fie respinsă de Camera Deputaţilor. Legea a fost adoptată zilele trecute de Senat, cu o largă majoritate.

„În acest context de emoţie şi teamă socială, este raţională respingerea, în Camera Deputaţilor, a proiectului referitor la executarea la domiciliu a pedepsei închisorii. Subiectul nu trebuia să bruieze agenda şi lupta guvernului împotriva coronavirusului”, a declarat Gorghiu, la B1 TV.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat proiectul de lege privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, iniţiat de senatorul liberal Alina Gorghiu, drept o aberaţie şi a anunţat că deputaţii liberali vor vota împotrivă.

„Este o aberaţie. E un proiect de lege care a fost iniţiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susţine acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaţilor, către grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor să voteze împotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca preşedinte al PNL şi, de asemenea, în cazul în care va trece de Cameră Deputaţilor, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toţi senatorii, îl vom ataca la CCR.

Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penală a statului român în viziunea Guvernului pe care îl conduc, este un proiect care pare să ofere soluţii unor oameni certaţi cu legea şi nicidecum să ofere o soluţie pentru problemele existente la ora actuală în România”, a declarat Ludovic Orban.

El a criticat faptul că, în contextul actual, Senatul a dezbătut un astfel de proiect.

„Mi se pare cu atât mai grav ca în starea de urgenţă în care se găseşte România în Senatul României să se dezbată astfel de proiecte pe ideea că poate lumea fiind concentrată pe bătălia contra epidemiei de coronavirus nu o să bage în seamă astfel de proiecte. Lumea este atentă şi sancţionează astfel de proiecte. În ceea ce mă priveşte cred că este picătură care a umplut paharul în materie de atitudine politică din partea senatorului nostru care a iniţiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric împotriva adoptării acestui proiect şi va căuta toate pârghiile constituţionale şi legale pentru neintrarea în vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă senatorul Alina Gorghiu ar putea fi sancţionat, preşedintele liberalilor a răspuns: „S-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sancţiune. Beneficiază din plin de sancţiunea cetăţenilor”.

Pe de altă parte, el a susţinut că „PSD s-a discreditat iremediabil în fata romanilor prin preocuparea bolnăvicioasă pentru cei certaţi cu legea”.

„În ceea ce ne priveşte pe noi, cei din PNL, îi reprezentăm pe toţi românii care respectă legea, care acţionează în baza legii şi care au nevoie de un Guvern care să acţioneze în numele lor. Mă despart categoric de orice astfel de proiect care continua preocuparea obsesivă a vechii majorităţi parlamentare pentru aceia care au încălcat legea, pentru aceia care au săvârşit infracţiuni. Principala grijă a noastră trebuie să fie pentru romanii de bună credinţă, pentru românii care respectă legea”, a spus Ludovic Orban.

Persoanele condamnate la pedeapsă închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul unei brăţări electronice – prevede un proiect de lege votat marţi de senatori într-o şedinţă de plen online.

Senatorul PNL Alina Gorghiu, iniţiator al propunerii, a declarat că este un proiect care reprezintă creionarea cadrului legal necesar pentru a putea fi implementată monitorizarea persoanelor condamnate cu dispozitive electronice.

Potrivit proiectului, instanţă poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani; infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsă închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare; infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerata în folosul comunităţii; în raport de persoană infractorului, de conduită avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţă apreciază ca executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

Citeşte şi
Alina Gorghiu vrea pușcărie la domiciliu pentru condamnații până la șapte ani

Senatul a votat un proiect iniţiat de parlamentarul PNL Alina Gorghiu, care prevede executarea la Read more

Alina Gorghiu: Şedinţele online ale Parlamentului sunt o bătaie de joc!

Senatorul PNL Alina Gorghiu critică modul de desfăşurare a şedinţelor Parlamentului, susţinând că nu există Read more

Alina Gorghiu şi-a dat demisia astăzi din fruntea PNL

Au loc demisii în lanţ în PNL. Alina Gorghiu şi-a dat demisia. Primarul de Timişoara Read more

Denise Rifai şi Simona Gherghe ar putea fi pe listele PNL

Denise Rifai şi Simona Gherghe ar putea candida pe listele PNL, în urma unei invitaţii Read more

Carmen Iohannis ce căuta lângă Alina Gorghiu?

Carmen Iohannis a stat, al ceremonia de învestire preşedinte a soţului dumneaei, din Parlamentul României, Read more

Alinuţa. Toate bancurile noi cu Alinuţa

Alinuţa face furori în România, aşa cum nimeni (sau aproape nimeni) nu s-a aşteptat să Read more

Alina Gorghiu. Dragostea e nemiloasă-n PNL!

Alina Gorghiu este o fascinantă femeie, care a zăpăcit mediul politic cu fadmecele ei complexe Read more

Alina Gorghiu, Elena Udrea made in PNL (revista presei)

Alina Gorghiu pentru noi este Elena Udrea doi. A controlat Traian Băsescu ani în şir Read more

Robert Negoiţă merge pe urmele lui Liviu Dragnea, Bombonica 2

În martie 2018, după ce salariile din aministrația publică s-au dublat, ba chiar și triplat, Read more

Care este legătura dintre Oana Lovin și Dan Tudorache (PSD Sector 1)

După prestația cu sparanghel izbutită la protestul din Piața Victoriei, tânăra videochatistă Oana Lovin a Read more

Share