home POLITICA Amnesty International, în apărarea disidentului rus Aleksei Navalnîi

Amnesty International, în apărarea disidentului rus Aleksei Navalnîi

Share

Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din Rusia.

Alexei Navalnîi, disident rus, atacat cu vopsea verde în Siberia

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, și colegul său, Leonid Volkov, au fost arestaţi de regimul lui Vladimir Putin. ONG-ul consideră că acestea sunt dovezi ale…

... suprimării societății civile de către autoritățile ruse.

, arată o declarație de pe site-ul organizației pentru drepturile omului.

Amnesty: Navalnîi nu a comis nici o infracţiune

Navalnîi este trimis în arest pentru a treia oară în acest an numai pentru ca si-a exercitat drepturile la libertatea de exprimare și de întrunire pașnică.

, arată Denis Krivoseev, directorul adjunct Amnesty în Europa și Asia Centrală.

El nu a comis nicio crimă și cu toate acestea a stat în închisoare două luni în acest an, deoarece contestă legea represivă privind manifestațiile publice.

Organizația pentru drepturile omului a cerut eliberarea imediată și necondiționată a ambilor opozanți, scrie DW.

Amnesty International are dreptate

Navalnîi a fost reținut la 29 septembrie, în casa scării blocului său. Se îndrepta spre mitingul din Nijni Novgorod. Pe 2 octombrie, instanța l-a condamnat la 20 de zile de închisoare pentru apelurile sale de participare la un eveniment neautorizat.

Navalnîi nu a recunoscut vina și a declarat că noua condamnare face parte din politica de obstrucționare de către autoritati a drepturilor sale politice. El a subliniat că evenimentul de la Nijni Novgorod era o manifestaţie autorizată de autoritatile locale.

Mitingul de la Nijni Novgorod a fost convenit cu autoritățile locale. Cu toate acestea, ulterior, administrația orașului a revocat autorizatia. Faptul a fost catalogat ca ilegal de catre opozantul rus.

Share