home POLITICA Strutinski, chemat la Comisia SRI: Binomul DNA-SRI mi-a inventat dosare

Strutinski, chemat la Comisia SRI: Binomul DNA-SRI mi-a inventat dosare

Share

Omul de afaceri Sorin Strutinski ar prezenta Comisiei SRI documente privind aşa-zisul Binom DNA-SRI. Din acestea, ar reieşi că, în perioada 2009 – 2015, a fost supravegheat pe mandate de siguranță națională.

Mazăre şi Vâlcov au fost arestaţi pentru 30 de zile

Acţiunea ar fi fost realizată de “Binomul DNA – SRI”. Ulterior, i-ar fi fost inventate dosare cu ajutorul unor “martori vulnerabili sau oameni sub acoperire”.

Sorin Strutinski: Sunt terorizat politic de Binom

Am un set de documente pe care vreau să le depun astăzi în comisie.

, a spus Strutinski. Afaceristul se referă la mandatele pe siguranță națională obținute pe Legea 535, raportat la Legea 51, articolul 3 , literele f și l, obținute începând cu 28.04.2009.

Sorin Strutinski este un fost jurnalist constănţean din grupul de la ziarul Telegraf. Cu ajutorul lui Radu Mazăre, când acesta a devenit primar, a devenit puşculiţa clanului. Un alt membru notabil al grupului este Nicuşor Constantinescu.

Timp de cinci ani de zile m-au interceptat zi de zi — audio, video, foto, emailuri, absolut tot. După care mi-a inventat niște dosare DNA-ul cu ajutorul unor martori vulnerabili sau chiar cu oameni sub acoperire.

, spune afaceristul.

Strutinski susţine că nu a avut calitate procesuală într-un dosar pe siguranţa naţională

Omul de afaceri a precizat că nu a avut niciodată vreo calitate într-un dosar de siguranță națională.

Nu știu să fi făcut fapte care să aibă legătură cu atingerea acestui drept al României. De siguranță națională. Nu mi s-a comunicat nimic. Am constatat că am fost urmărit, din dosare publice deja. Cer Comisiei, care e singura ce poate interveni într-o formă sau alta, să clarifice implicarea SRI în această activitate.

, a spus Strutinsky. El a menționat că “probele” aflate în posesia sa sunt din dosare publice.

Share