home POLITICA Alternativa Klaus Johannis

Alternativa Klaus Johannis

Share

Klaus ,Johannis este un tip lipsit de charismă, care nu va capitaliza voturile Dreptei. Românii încă au nevoie de un individ în care să creadă şi care să le inspire încredere prin magnetismul său, nu prin ideile pe care le expune public.

Şi dacă Johannis ar fi un individ lipsit de charismă şi dotat cu calităţile de lider necharismatic, el tot nu ar magnetiza voturile Dreptei.

La Sibiu, e manipulat de foarte multi ani de guşterii locali, fără care n-ar fi reales pe bandă rulantă, mandat după mandat. În fruntea guşterilor locali este rechinul PSD Ion Cindrea & Co.

Acum, când e clar câ, mai devreme sau mai târziu, PNL iese de la guvernare, un grup de baroni locali vrea să-l scoată pe Klaus Johannis în faţă, dar este, cel puțin din punctul de vedere exprimat mai sus, un loser, în opinia noastră.

• citeşte şi: Ce nu ştie ANI despre KLAUS (Iohannis)…

Înţelegem dorinţa Dreptei de a găsi un exponent votabil şi de către electoratul de stânga, dar credem că Johannis este o ţintă falsă. Dreapta trebuie să magnetizeze votanţii de dreapta, nu să-i subtilizeze pe cei ai Stângii prin artificii electorale.

PNL trebuie să iasă de la guvermare, evident, aşa cresc şansele Dreptei de a da preşdintele, dar acesta nu poate fi un PNL-ist. Nu acum.

PNL trebuie întâi să facă penitenţă şi să revină fără astfel de pretenţii pe Dreapta, trecându-şi la index sau chiar eliminându-şi oamenii compromişi.

Credem că România are nevoie în continuare tot de un preşedinte bătăios şi reactiv, intransigent, cât timp vom avea o stângă reacţionară prorusă.

• citeşte şi: Primarul Sibiului, Klaus Johannis, acuzat de furt din banii publici

Mai există o posibilitate: ca Klaus Johannis să fie, în felul său, ca şi Băsescu (dar pe alte coordonate, evident), un “strecurici” (fără nici o conotaţie peiorativă). Cât timp nu a fost preşedinte, Traian Băsescu a fost, pentru Sistemul Ticăloşit, un politician care a mimat cu foarte multă dexteritate că este omul potrivit, pentru că poate fi manipulat de cine trebuie. Apoi “a scăpat” preşedinte şi a devenit necontrolabil. S-a “strecurat”.

Sistemul Ticăloşit se fereşte foarte tare acum să propulseze din mijlocul său încă un individ pe care nu-l poate controla. “Accidentul Băsescu” nu trebuie să se repete. Băsescu a fost un “strecurici”. S-a strecurat, a ajuns “acolo”, apoi “le-a dat ţeapă”.

Supărarea cercurilor de interese paramafiote a devenit tot mai evidentă prin anul 2006 şi a început să se manifeste acut din anul 2007. Au fost cel puţin trei tentative de lovitură de stat: în primăvara lui 2007, în vara lui 2012 şi în decembrie 2013. Toate cu acelaşi scop: înlăturarea sau izolarea “necontrolabilului” Băsescu.

Acum, eforturile Sistemului Ticăloşit să îndreaptă spre manevrarea lucrurilor astfel încât la Cotroceni să ajungă iar un om controlabil. Pe culoarul Dreptei sau pe cel al Stângii, până la urmă nici nu mai contează.

Klaus Johannis are mai curând ingredientele unui pion otrăvit în interiorul Dreptei, decât pe cele ale unui “strecurici”.

Share