home POLITICA Alina Mungiu? Ce treabă are aceasta cu societatea civilă?

Alina Mungiu? Ce treabă are aceasta cu societatea civilă?

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]S-a scris în ultimele zile foarte mult despre Alina Mungiu şi legătura ei cu societatea civilă, ca şi cu banii de la un ONG norvegian. Iată punctul nostru de vedere în continuare. Exotismul verbos al acestui personaj ciudat este notoriu.

Din când în când, Alina Mungiu apare pe sticla televizorului. În debutul anului 2012, apariţia ei la teve m-a iritat aşa de tare, că am scris postarea Gâtul, dar mai ales helanca Alinei Mungiu.

Am fost acuzat că o jignesc pe Mungiu, scriind că are gâtul gros cât conducta magistrală a Bucureştilor. Între timp, după ce a susţinut lovitura de stat din 2012, cred că, la modul alegoric, nu m-am înşelat cu acest pamflet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjJmYi1yb290JTIyJTNFJTNDJTJGZGl2JTNFJTNDc2NyaXB0JTNFJTI4ZnVuY3Rpb24lMjhkJTJDJTIwcyUyQyUyMGlkJTI5JTIwJTdCJTIwJTIwdmFyJTIwanMlMkMlMjBmanMlMjAlM0QlMjBkLmdldEVsZW1lbnRzQnlUYWdOYW1lJTI4cyUyOSU1QjAlNUQlM0IlMjAlMjBpZiUyMCUyOGQuZ2V0RWxlbWVudEJ5SWQlMjhpZCUyOSUyOSUyMHJldHVybiUzQiUyMCUyMGpzJTIwJTNEJTIwZC5jcmVhdGVFbGVtZW50JTI4cyUyOSUzQiUyMGpzLmlkJTIwJTNEJTIwaWQlM0IlMjAlMjBqcy5zcmMlMjAlM0QlMjAlMjIlMkYlMkZjb25uZWN0LmZhY2Vib29rLm5ldCUyRnJvX1JPJTJGc2RrLmpzJTIzeGZibWwlM0QxJTI2dmVyc2lvbiUzRHYyLjMlMjIlM0IlMjAlMjBmanMucGFyZW50Tm9kZS5pbnNlcnRCZWZvcmUlMjhqcyUyQyUyMGZqcyUyOSUzQiU3RCUyOGRvY3VtZW50JTJDJTIwJTI3c2NyaXB0JTI3JTJDJTIwJTI3ZmFjZWJvb2stanNzZGslMjclMjklMjklM0IlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0NkaXYlMjBjbGFzcyUzRCUyMmZiLXBvc3QlMjIlMjBkYXRhLWhyZWYlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5mYWNlYm9vay5jb20lMkZhZHJpYW4ucGFwYWhhZ2klMkZwb3N0cyUyRjEwMzIxMDQ3MDY4NTMzODMlMjIlMjBkYXRhLXdpZHRoJTNEJTIyNTAwJTIyJTNFJTNDZGl2JTIwY2xhc3MlM0QlMjJmYi14ZmJtbC1wYXJzZS1pZ25vcmUlMjIlM0UlM0NibG9ja3F1b3RlJTIwY2l0ZSUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRmFkcmlhbi5wYXBhaGFnaSUyRnBvc3RzJTJGMTAzMjEwNDcwNjg1MzM4MyUyMiUzRSUzQ3AlM0VOdSUyMGElMjYlMjN4MjE5JTNCJTIwdnJlYSUyMHMlMjYlMjN4MTAzJTNCJTIwdHIlMjYlMjN4MTAzJTNCaWVzYyUyMCUyNiUyM3hlZSUzQm50ci1vJTIwJTI2JTIzeDIxYiUzQmFyJTI2JTIzeDEwMyUzQiUyMCUyNiUyM3hlZSUzQm4lMjBjYXJlJTIwQWxpbmElMjBNdW5naXUlMjAlMjYlMjN4MjE5JTNCaSUyMGdhJTI2JTIzeDIxOSUzQmNhJTIwZWklMjB1bml0JTI2JTIzeDEwMyUzQiUyQyUyMHNhbHZhdG9hcmUlMjAlMjYlMjN4MjE5JTNCaSUyMGN1cmF0JTI2JTIzeDEwMyUzQiUyMHMlMjYlMjN4MTAzJTNCJTIwZmllJTIwbGElMjBwdXRlcmUuLi4uJTNDJTJGcCUzRVBvc3RlZCUyMGJ5JTIwJTNDYSUyMGhyZWYlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnd3dy5mYWNlYm9vay5jb20lMkZhZHJpYW4ucGFwYWhhZ2klMjIlM0VBZHJpYW4lMjBQYXBhaGFnaSUzQyUyRmElM0UlMjBvbiUyNm5ic3AlM0IlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRmFkcmlhbi5wYXBhaGFnaSUyRnBvc3RzJTJGMTAzMjEwNDcwNjg1MzM4MyUyMiUzRTMlMjBGZWJydWFyaWUlMjAyMDE2JTNDJTJGYSUzRSUzQyUyRmJsb2NrcXVvdGUlM0UlM0MlMkZkaXYlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Dincolo de care rămâne meditaţia asupra răspunsului la altă întrebare: ce are în cap o femeie care, pentru a-şi masca gâtul expandat, îşi pune în jurul acestuia un fular alb? O persoană cu un ego foarte dilatat, nu?

Pe 23 noiembrie 2014, am publicat o analiză în profunzime a ideilor contradictorii, monstruoase, haotice şi edificatoare în privinţa caracterului duamnei, numită Alina Mungiu, o catastrofă pe cale să acapareze proximitatea lui Iohannis.

În seria de aberaţii lansate de Mungiu se înscrie acum scandalosul articol SIE, trezește-te! Rușii sunt în spatele campaniilor antioccidentale sub pretextul protecției copiilor, de pe oficiosul mungist România Curată.

Indiferent dacă, luat ad literam, mesajul articolului Alinei Mungiu este corect sau nu, felul cum este profilat îl metamorfozează în trompetă propagandistică şi reprezintă o diversiune în sine. Astfel:

1. Faptul că sechestrarea copiilor de către unele state occidentale, ca Norvegia, este o problemă a lumii occidentale, este o realitate, o tară instituţională. S-a mai întâmplat, se întâmplă, se va mai întâmpla.

O realitate de care vuvuzelele propagandistice filoruse, ca Antena 3, profită, ca să prezinte în România, în culori ţipătoare, aşa-zisa “decadenţă a lumii Occidentale“, care “nu mai are credinţă şi desparte copiii de părinţi“, ce oroare!

2. E ca la fotbal. Succesiune de pase. Sau ca la biliard. Copiii Bodnariu sau Nan sunt despărţiţi de părinţii lor în Norvegia. Imediat sar vuvuzelele filoruse în România, confiscând (sau încercând să confişte) campania de sprijin a familiilor Bodnariu, Nan etc.. Atunci, sare Alina Mungiu şi strigă că toţi cei ce apără aceste familii fac parte dintr-o campanie antioccidentală.

3. În acest timp, Alina Mungiu se pregăteşte să îşi facă partid politic, numai ce-am arătat acest lucru în pragul Crăciunului. Hopa! Începem să facem nişte conexiuni, au nu?

Acum câteva zile am scris că PSD s-ar putea regăsi cumva în PACT-ul lui Tianu Burduja. La comentariile cititorior noştri, am explicat că, în viziunea noastră, în acest moment PSD joacă la mai multe capete.

Varianta cea mai optimistă pentru PSD este ca partidul să încerce o strategie asemănătoare cu aceea folosită în toamna anului 1992, când, manipulând fracţiuni de voturi, FDSN (adică tot PSD) a ridicat deasupra pragului electoral trei minipartide, care în realitate erau instanţe cosmetizate ale sale – PRM, PSM şi PDAR.

Împreună cu PUNR, PRM, PSM şi PDAR (în Senat), FDSN şi-a asigurat majoritatea parlamentară necesară cu care a guvernat până la finalul anului 1996 fără probleme, supranumită Patrulaterul Roşu. Simulând cu succes că ar fi câştigat en fanfare alegerile legislative din toamna anului 1992.

Varianta cea mai pesimistă pentru PSD este că diferiţi alţi factori endogeni şi exogeni vor duce la un rezultat dezastruos anul acesta, la trecerea partidului în opoziţie şi chiar la necesitatea ca PSD să se recosmetizeze sub un alt nume.

Aici intră în competiţie mici formaţiuni politice în curs de coagulare, născute de tăticul PSD sau gata să se încline în faţa celui ce dă mai mult: PACT (Tianu Burduja), Partidul România Unită (ultranaţionaliştii lui Bogdan Diaconu, un fel de replică în mileniul III la PUNR), PC/USL (noul avorton al lui Dan Voiculescu) ş.a.m.d..

Partidul pe care încearcă acum să-l nască Alina Mungiu / România Curată este o creatură puţin mai complexă, bazată pe un ONG-ism alterat de oportunism.

Ne iubeşte Iohannis? Reuşesc eu, Alina Mungiu, să mă strecor aproape de cămeşa lui Klaus? Noul partid va fi atunci negreşit o entitate politică dedicată acestuia.

Dacă Klaus Iohannis doreşte să-şi facă partidul său, hop şi Mungiu din societatea civilă, plină de energie şi de eşarfe multicoloare, gata să-şi pună creatura politică la dispoziţia preşedintelui.

Ba, chiar sunt convins că Alina Mungiu este gata să răspândească zvonerul că chiar Preşedintele a pus-o să facă acest partid, ce este menit să fie partidul prezidenţial despre care se tot vorbeşte.

Totul haotic, multifaţetat, verbos, exoenergetic şi foarte, foarte făţarnic. Când faci o diversiune, e foarte avantajos să fii astfel, zăpăceşti pe toată lumea.

Share