Alertă maximă de terorism în Bruxeles şi Belgia VIDEO

Share

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Autorităţile belgiene au menţinut pentru a doua zi consecutiv o alertă de cel mai înalt nivel cu putinţă. Cel puţin două alerte teroriste erau în vigoare azi.

UPDATE 15.02 ABC News: Autorităţile begienele au arestat 16 suspecţi, dar nu reuşesc încă să-l găsească pe Abdeslam.

UPDATE 15.00 NBC News: 1.000 de poliţişti îl caută în Bruxelles pe Salah Abdeslam.

UPDATE 14.52 CNN: Nici urmă de suspectul de la Paris în raidurile din Belgia, în timp ce Bruxelles rămâne sub alertă de cel mai înalt grad.

UPDATE 01.13 CNN: Solistul vocal al trupei Kings of Death Metal – Un fan s-a ascuns în timpul atacului sub mantia mea.

UPDATE 01.10 International Business Times: Metroul Bruxellez va fi închis şi luni.

UPDATE 01.00 UpperMichigansSource: Franţa a postat pe Twitter poza celui de-al treilea atacator de la Stade de France

Poliţia Franceză a publicat un nou apel, pentru identificarea elei de-a treia persoane implictae în atacurile de la Stade de France, de pe 13 noiembrie. (AP)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

UPDATE 00.55 The Associated PressUltima oră: Executivul UE şi sediul central NATO vor rămâne deschise în Bruxelles

Comisia Europeană a decis să îşi continue operaţiunile din capitala Belgiei, dar vicepreşedintele acesteia, Kristalina Georgieva, a atras atenţia populaţiei să rămână atentă şi să se aştepte la măsuri crescute de securitate şi percheziţii. NATO a anunţat de asemenea luni că îşi va continua operaţiunile, cu măsuri crescute de securitate.

UPDATE 00.52 Euronews: Bruxelles rămâne sub alertă roşie din cauza temerii autorităţilor  că se pot repeta atacurile teroriste din Paris.

UPDATE 00.50 CNN: Alertă teoristă crescută la roşu în capitala Belgiei.

UPDATE 00.49 REUTERS: Soldaţi patrulează pe străzile Bruxelles-ului, în timpul alertei antiteroriste.

https://www.youtube.com/watch?v=IY5SW0dACHY

UPDATE 00.45 Autorităţile au ratat multe alerte roşii înainte de atentatele de la Paris, conform Reuters.

UPDATE 00.09 Autorităţile belgiene au cerut etăţenilor să nu mai facă poze cu forţele de ordine.

UPDATE 00.07 Francezii au autorizat în regim de urgenţă distribuirea unui antidot pentru atacurile chimice, care va fi distribuit de Farmacia Armatei Franceze.

Una dintre acestea, în Charleroi, ar fi fost ridicată în această seară, după ce s-au făcut arestări. Capitala Bruxelles efectiv a fost blocată, cu oamenii rugaţi să nu iasă pe stradă, să nu stea în casă în dreptul ferestrelor şi să nu iasă u maşina prin oraş.

Autorităţile belgiene în alertă caută suspecţi legaţi de atentatele din Paris. Centrul Bruxelles este pustiu şi încercuit, împiedicându-se accesul de orice fel aici cu autobuze puse de-a curmezişul străzilor.

Suntem în alertă pentru că ne temem de un atac similar celui din Paris”, a declarat premierul belgian Charles Michel, într-o conferinţă de presă, adăugând: “Un număr restrâns de persoane pot lansa în mai multe locaţii din Bruxelles, atacuri teroriste, simultan”.

El a adăugat:

Avem indicii că ţintele acestui fel de atacuri vor fi zonele care atrag mulţimi de oameni, precum peieţele publice şi centrele comerciale.

Forţe de poliţie ample şi soldaţi belgieni înarmaţi cu armament greu au blocat străzile  încă de la finalul zilei de sâmbătă, în jurul centralei Poliţiei Bruxelleze şi la Grand Place, centrul istoric al capitalei Belgiei şi o atracţie turistică majoră.

Soldaţii le-au cerut turiştilor de la hotelurile din împrejurimi şi au împiedicat intrarea pe străzile din jurul Hôtel de Ville, o bijuterie a arhitecturii gotice datând din secolul al XV-lea.

Vehicule blindate se deplasează pe străzile în mod normal pline de belgieni şi de vizitatori străini, în timp ce un elicopter survolează zona.

Share