home ECONOMIE Alde PSD îşi bate joc de propriul electorat. Măririle, amânate

Alde PSD îşi bate joc de propriul electorat. Măririle, amânate

Share

Nu sunt bani. Am scris despre asta de la începutul anului. Alde PSD minte electoratul propriu cu cinism. Am scris despre asta de anul trecut. Din campania electorală. Se vădeşte acum că exact aşa şi este.

PSD: propaganda mincinoasă şi mimarea competenţei

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat că toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018. Aceasta ar fi ultima variantă a legii salarizării unitare, asupra căreia s-a căzut de acord marți cu Ministerul Finanțelor.

Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineață (marți — n.r.). Este vorba de varianta finală acum, asupra căreia am convenit cu secretarii de stat inițial de la MFP. Şi acum telefonic chiar și cu domnul ministru de Finanțe.

, a declarat demnitarul.

Alde PSD se bâlbâie-n propriile sale minciuni

Urma să facem majorări salariale la absolut toți bugetarii cu 25%. Creșteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018. După care, începând cu data de 1 martie (2018 — n.r.), o majorare de încă 20% pentru Educație.

Care, cumulat cu cei 25%, înseamnă per total o creștere de 50%, deci exact cum am promis. Şi de asemenea, cu grila până în 2022, pentru medici și asistente, tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în comisie.

, a afirmat ministrul Muncii, la Parlament. Deja suntem în stadiul cosmetizării profunde a realităŢii faptice prin minciună. Cu neobrăzare. Realitatea faptică este că anul trecut, în campania electorală, alde PSD a promis altceva: Salarii mărite cu 50%, la toţi bugetarii, de la 1 iulie 2017.

Cum i se dezumflă anvelopa salarială alde PSD

Lia Olguța Vasilescu a adăugat că anvelopa salarială pentru 2018 va fi de 75 de miliarde de lei. Față de 68 de miliarde, cât este prevăzut pentru anul în curs. Este bine de amintit că azi, câte guri au vorbitără, spus-au alte cifre pentru această anvelopă fâsâibilă. Totuşi, revenim la Olguţa:

Noi am avut o înțelegere cu MFP încă de la început. Acum avem o anvelopă de 68 de miliarde, care a fost crescută anul acesta. Şi chiar și luna trecută au fost majorate cu 20% salariile de la OPC. De la IMM-uri, de la gărzile de mediu.

În fine, toate autoritățile de mediu, la fel soldele soldaților, s-au dublat, pornind acum de la salariul minim pe economie. Adică toate aceste lucruri au avut un impact bugetar deja pe anvelopa de anul acesta, pe care noi o aveam prognozată.

Printre rânduri transpare adevărul

Aşadar, iată realitatea. Ei deja au dilatat anvelopa asta a bugetarilor cu alte creşteri şi acum au ajuns la concluzia că nu mai au de unde. “Că aşa ne spune ministrul Finanţelor”. Iar atunci se bâlbâie groaznic. Iaca bâlbă:

La acestea, s-au adăugat cele 80 de amendamente de la Senat și aproximativ 100 de amendamente de la Camera Deputaților. (…) S-au mai făcut majorări salariale, au mai fost creșteri de sporuri, coeficienți crescuți la anumite categorii de bugetari.

Normal că a trebuit să regândim tot ceea ce înseamnă anvelopa, ca să ne încadrăm în 75 de miliarde, cât ne-au dat Finanțele că este posibil pentru anul viitor.

, a explicat ministrul Muncii. Marți după-amiază, deputații din Comisia de muncă urmează să dea un raport asupra legii salarizării personalului bugetar. Potrivit ministrului Muncii, legea va trebui adoptată miercuri de Camera Deputaților, care este și for decizional în acest caz.

Citeşte şi
Ana Birchall o acuză pe Viorica Dăncilă că minte. "I-aș aduce aminte despre corespondența noastră
Viorica Dăncilă i-a trimis luni, 13 august 2018 o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker,
Orlando Teodorovici, care este ministrul Finanţelor publice în Cabinetul Dăncilă, spune că PSD oferă tot
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung că PSD - ALDE au
Fundația „Stefan Batory” din Polonia demontează o fumigenă de presă lansată de luju.ro și de
Se ştie acum: Călin Popescu Tăriceanu şi Tudorel Toader au minţit şi mint de încheagă
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris că procurorul general Augustin Lazăr ”minte de îngheață
Din Costa Rica, între două Chiliguaro şi o Malacrianza Beer, Elena Udrea trimite săgeţi otrăvite în România.
Preşedintele Comisiei speciale de la Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a spus una, iar realitatea este
Bazându-se pe memoria scurtă a electoratului propriu, PSD minte din nou, după exact acelaşi şablon
Share