Al treilea copil a murit, din păcate, la Spitalul “Marie Curie”

Share

Al trelea copil dintre cei internați la Spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, intubat și ventilat mecanic, a muritt marți după-amiază, a anunțat Ministerul Sănătății (MS).

Conform unor surse medicale, este vorba de o fetiță de un an și patru luni. Starea de sănătate a copilului, aflat la terapie intensivă, s-a degradat începând de duminică noapte.

La Spitalul “Marie Curie” se află în acest moment trei copii internați la terapie intensivă în a căror stare de sănătate nu au intervenit modificări semnificative în ultimele zile. În secția de nefrologie se mai află internați 5 copii, după ce astăzi a fost externat un copil. Medicii de la “Marie Curie” depun în continuare toate eforturile necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a acestor copii.

, precizează MS.

Acum şase zile, un copil infectat cu bacteria Escherichia coli a murit, iar alţi şase copii infectaţi cu aceeaşi bacterie, prescurtată E. coli, erau internaţi la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Bucureşti, toţi prezentând sindrom hemolitic-uremic, boală care cauzează insuficienţă renală acută. Ulterior, Ministerul Sănătăţii a infirmat ritmic prezenţa bacteriei E.coli la ceilalţi copii.

De exemplu, Institutul Național “Cantacuzino” a infirmat prezența bacteriei Escherichia coli în cazul celui de-al doilea copil cu sindrom hemolitic-uremic care a murit la Spitalul “Marie Curie”, a precizat azi Ministerul Sănătății.

Unul dintre copii a decedat în 4 februarie 2016, confirmat cu E.coli nepatogen. Al doilea deces a survenit în dimineața zilei de 15 februarie 2016. În acest caz, Institutul Național “Cantacuzino” a infirmat prezența E.coli.

Copilul din Craiova s-a prezentat cu diagnostic de invaginație intestinală în vederea unei intervenții chirurgicale. Copilul din București este diagnosticat cu infecție virală digestivă cu rotavirus. Coprocultura recoltată de la acest copil și testată la Institutul “Cantacuzino”.

, este negativă pentru E.coli”, susține sursa citată.

Dar probele de laborator arată că portocalele consumate de bebeluşii internaţi în acest moment cu infecţie digestivă gravă nu reprezintă sursa acestei infecţii, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Cauza este în altă parte. Să fie cumva bacteriile intraspitaliceşti?

Share