AEP verifică provenienţa veniturilor AUR

Share

AEP a dispus un control la formaţiunea extremistă AUR. Instituţia verifică modul de obținere a veniturilor, precum și cheltuielile din subvenția de stat.

Șeful Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că a dispus un control la AUR, după mai multe sesizări în mass-media, cu privire la modalitatea în care sunt obținute veniturile partidului și a modului în care AUR a cheltuit în special subvenția de stat.

AEP verifică provenienţa veniturilor AUR

Greblă, fost parlamentar PSD și prefect PSD, a ajuns președintele AEP, cu voturile din Parlament ale PSD și PNL.

„Controlul este în plină desfășurare, vor fi analizate documentele aflate la dosarul, la sediul AEP, și în raportul pe care îl vom întocmi îl vom face public pe site-ul instituției”, a afirmat președintele Autorității Electorale Permanente.

Citeşte şi: VIDEO George Simion e mentorul huliganilor ce strică meciurile Naţionalei

Toni Greblă a precizat că AEP verifică legalitatea obținerii veniturilor și modalitatea în care partidele le cheltuiesc în acord cu prevederile legale, iar acolo unde veniturile au fost făcute din alte surse decât legale, sau cheltuielile au vizat bunuri și servicii sau alte activitășți care nu sunt prevăzute în legea partidelor politice, confiscă contravaloarea activității desfășurate, respectiv bunurile și aplică o sancțiune contravențională care este de la 15.000 la 50.000 de lei, conform G4Media.

Citeşte şi: Andrew Tate le-a cerut ajutorul lui George Simion şi Dianei Şoşoacă

AUR a pornit în urmă cu două zile o campanie de donație de 20.000 de ghiozdane complet utilate, înainte de începerea anului școlar.

Întrebat despre conotațiile de campanie electorală și dacă această activitate nu este interzisă, șeful AEP a afirmat: „Nu pot să vă spun dacă este interzisă activitatea, dar am dispus un control, în ceea ce privește partidul AUR”.

Share