Adrian Ţuţuianu vorbeşte în PSD despre “tâmpitul de Tudose”

Share

Noi stenograme cu Adrian Ţuţuianu au fost publicate exact înainte de şedinţa CExN, în care se decide eventuala excludere a liderului PSD din partid.

În înregistrări, Ţuţuianu vorbeşte despre “condamnatul politic Liviu Dragnea” şi “tâmpitul de  Mihai Tudose”. Comentăm mai jos cele spuse de reprezentantul PSD şi care este semnificaţia spuselor sale.

Adrian Ţuţuianu: Dacă îl condamnă pe Dragnea, vom culege tot impactul

Percepţia publică este aia că omul are nişte probleme şi tot ceea ce faceţi voi cu Justiţia ste pentru a-l salva pe el. Asta este percepţia, iar opinia publică judecă după percepţii.

O temă care mă îngrijorează pe mine este următoarea: ce se întâmplă dacă îl fac (n.n.: pe Dragnea) aşa cum l-au făcut pe Năstase? Aţi văzut că-i dădeau termen în două săptămâni.

La Năstase erau o mie de martori, la ăştia reaudiază tot, nu sunt alte documente şi îl poate face câmd ţi-e luea mai dragă. Te trezeşti că în luna martie, anul viitor, că-i menţine condamnarea cu o zi. Nu de trei şi şaote luni, ci de o zi.

Adrian Ţuţuianu şi “drogaţii Rezist”

Spusele lui Ţuţuianu demonstrează gândirea adversarilor lui Liviu Dragnea. Nu există nici o diferenţă între aceştia şi PSDragnea, doar interesele. Ei se gândesc că Dragnea ar putea să aibă oricând soarte lui Adrian Năstase şi să-i tragă după el, din punct de vedere politic.

“Opinia publică judecă după percepţii”, spune Ţuţuianu, refereindu-se la Dosarul DGASPC Teleorman, ca şi cum lucrurile nu ar fi destul de clare în acesta. Problema lui Ţuţuianu e de urgenţă, nu faptul că Dragnea este un infractor deja condamnat în alt dosar.

Adrian Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa, nu este la prima ieşire de acest fel. La finalul lunii septembrie, el a vorbit despre “drogaţii Rezist”, care l-ar fi atacat pe preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Ce crede Adrian Ţuţuianu că nu se întâmplă nicăieri în lume

Nu există nicăieri în lume ca un premier să fie condamnat. De astea am spus noi că e cazul să facă un pas în spate, în lateral, pentru că noi vom culege impactul, nu vă puteţi închipui ce va fi în toată presa internă şi externă.

Prima observaţie este că de facto aceşti domni îl consideră pe Liviu Dragnea prim-ministru al Guvernului Dăncilă. În al doilea rând, de obicei un prim-ministru nu este condamnat într-adevăr prin lumea de tip occidental pentru că înainte demisionează, chiar dacă nu scrie nicăieri în lege că trebuie să facă acest lucru

Premierul croat Ivo Sanader, urmaşul lui Franjo Tudjman, a demisionat în iulie 2009 şi a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare în noiembrie 2012..Conform Wikipedia, există 87 de prim-miniştri care au ajuns ulterior în puşcărie. Aproape toţi au demisionat din funcţie înainte să fie trimişi la puşcărie. Probabil că Ţuţuianu ar dori, dacă se poate, ca un premier să rămână în funcţie şi din închisoare.

Adrian Ţuţuianu: Avem nevoie de un nou început

Trebuie făcut undeva un T-zero. Trebuie să putem spune că am curăţat grădina, că putem să respirăm şi să continuăm normal.

Aşadar, important nu este adevărul, nici dreptatea socială – ca un partid să nu fie format din răufăcători şi/sau condus de aceştia, ci imaginea. Un nou început, spălarea imaginii publice şi continuarea ticăloşiilor, “să putem să respirăm şi să continuăm normal”.

 

Share