home CORUPTIE, POLITICA Administraţia Penitenciarelor nu i-a permis Alexandreascăi să-i ia interviu lui Dragnea

Administraţia Penitenciarelor nu i-a permis Alexandreascăi să-i ia interviu lui Dragnea

Share

Administraţia Penitenciarelor nu a aprobat o solicitare de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. Anca Alexandrescu, care a realizat interviul cu Dragnea, a susţinut însă că a avur permisiune din partea ANP.

”Având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor informaţii privind intermedierea unor comunicări între reprezentanţi mass-media şi persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, şi până la momentul prezenţei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de formă de materializare indicată de petent (fizic/online).

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi, implicit, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menţine rezoluţia amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacţiunii cu terţi din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic”, a anunţat ANP.

Anca Alexandrescu a declarat însă că ANP i-a aprobat interviul, ea fiind singura acceptată, în condiţiile în care şi alte publicaţii şi televiziuni au solicitat să realizeze interviuri cu Dragnea.

”Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deşi sunt mulţi jurnalişti care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administraţia Penitenciarelor şi abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineaţă am înregistrat pe skype şi urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a declarat Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS.

Share