Adio, Cumpănaşu. Ministerul Educaţiei a sistat parteneriatele cu asociaţia acestuia

Share

Una dintre ultimele legături ale lui Alexandru Cumpănaşu cu autorităţile statului român tocmai a dispărut.

În ultimii trei ani, Asociația pentru Implementarea Democrației, a lui Alexandru Cumpănașu, a câștigat trei contracte, în valoare totală de 10 milioane de lei, pentru a combate corupția din Ministerul Educației.

Ministerul a denunțat recent contractele, potrivit unui comunicat, despre care scrie Petre Bădică, pe Newsweek.ro.

„Cele trei proiecte sunt:

1. „Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF”

În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare.

2. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”

În acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată.

3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”

În cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București. De asemnea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020.

În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democației (AID) nu există nicio colaborare/parteneriat/acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene”, arată un comunicat oficial al Ministerului Educației.

Contractele au încetat pe data de 29 martie 2021.

Alexandru Cumpănașu a devenit un personaj extrem de controversat. După ce a pozat în apărătorul intereselor familiei Luizei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă din Caracal, Cumpănașu l-a acuzat pe bunicul fetei că și-ar fi abuzat nepoata.

Ulterior, și-a deschis un cont pe o rețea de socializare vorbind minorelor despre “dotările” sale.

Share