Statul paralel şi conspirativita protocoalelor secrete

Share

Să analizăm cu mai multă atenţie mitologia pe care se bazează PSD-ALDE şi pe care le-o îndeasă în creiere zilnic această coaliţie toxică adepţilor-victime.

Statul paralel şi originile teoriei

În engleză, se numeşte “deep state theory”. Teoria “statului profund”, ori a “statului ascuns”. Este o teorie conspirativistă, care afirmă că în realitate lumea este condusă de masoni (ventilatorii ideii care au convingeri antievreieşti vorbesc despre iudeomasoni).

Aceştia, vezi, Doamne, programează totul şi pun la cale ce se mai întâmplă prin lume, ca “băieţii răi” din cărţile lui Dan Brown.

La nivel global, lumea ar fi condusă de minţile diabolice din Bohemian’s Grove, Trilateral Commision, Skull & Bones, Skroll & Keys sau Bilderberg. Carevasăzică, în loc să cauţi explicaţii logice, sistemice la problemele lumii, este mult mai simplu pentru tine să le rezolvi pe toate astfel. E apa murdară la robinet? De vină e Bilderberg! Sunt străzile sparte? Mama lor cu iudeomasoneria!

Statul paralel, versiunea americană

Versiunea americană la deep state spune că SUA în realitate sunt conduse de un guvern din umbră, iar cei pe care îi vedem noi sunt nişte papiţoi de consum public.

În România, printre cei ce au publicat cărţi de această factură, pregătind mentalitatea şi reflexele necesare pentru gândirea din această venă, se află Dan Voiculescu, la Editura Litera, deţinută cumva de Gabriela Firea, la un moment dat. Se vindea cu Jurnalul Naţional. Vă sună clopoţelul?

Protocoalele şi statul paralel

Povestea cu protocoalele secrete e veche, de pe vremea Ohranei Ţariste. Aceasta a inventat aşa-zisele “Protocoalele Secrete ale Înţelepţilor Sionului”. Lucrurile astea au circulat toate prin lumea occidentală în secolul XX. Trebuiau să ajungă şi la noi şi să căpătăm anticorpi.

În “Protocoalele Secrete ale Înţelepţilor Sionului”, publicate, printre altele, la Editura Vremea a lui Adrian Păunescu, problemele sociale, sărăcia extremă şi, în general, inegalităţile din Rusia Ţaristă erau puse pe seama evreilor celor răi.

Aceştia ar fi încheiat nişte protocoale secrete, prin secolul al XIX-lea, cu care au stabilit cum să cucerească lumea şi cum să o sclavagească. Din nou întreb: vă sună clopoţelul?

Protocoalele şi România

A doua teorie e mai bine croită pentru România de către strategii Moscovei. Românii sunt mai familiarizaţi cu povestea protocoalelor Sionului, nu-i aşa?

Şi sunt, prin urmare, mai pregătiţi ca mentalitate să creadă în prostiile cu protocoalele secrete dintre instituţiile statului, care vor să ne terorizeze şi să ne bage la bulău şi Întristare, decât erau pregătiţi să asimileze tâmpenia cu statul paralel, pentru că nu au asimilat decenii la rând teoria deep state, destul de alambicată şi îmbârligată.

În rest, ce avem? Evident că este nevoie ca statul român să aibă instituţii care să coopereze între ele. Şi evident că protocoalele acestea se discută şi se aprobă în CSAT, nu pe toate străzile, să afle terorştii de diferite feluri cum pot să se ferească de cooperarea SRI cu DNA sau DIICOT etc atunci când făptiesc infracţiuni.

Restul? Prostii pentru adolescenţi. A venit timpul să ne maturizăm şi să ieşim din romanele de capă şi spionaj ale lui Dan Brown.

Share