Am lansat astăzi noul website Starea Presei. Sperăm să vă placă!

Share

După mai multe săptămâni de lucru, am lansat azi website-ul Starea Presei cu noua temă, actualizată la exigenţele de ultimă oră necesare pe Internet.

Noua temă a website-ului nostru este responsive şi oferă o atractivitate crescută a conţinutului media postat. Vom încerca în timp să facem din Starea Presei un website de ştiri, comentarii şi informaţii de presă şi mai atractiv decât până acum.

Pe de altă parte, website-ul Starea Presei va rămâne aceeaşi publicaţie euro-atlantistă, euro-realistă, pro-vest, cu o puternică tentă spre libertatea de expresie, drepturi cetăţeneşti, democraţie şi pluralism.

Deoarece Codul Deontolgic al Clubului Român de Presă este prea sumar şi nu cuprinde o serie de chestiuni deontologice esenţiale, am decis să publicăm în urmă cu puţin timp şi să ne raportăm la Codul Deontologic al Convenţiei Organizaţiilor de Media, mai complex şi rafinat, raportându-l la Statutul Jurnalistului.

Foarte important în Codul Deontologic al CRP este totuşi următorul citat:

ARTICOLUL 1
Ziaristul are datoria primordială de a relata adevărul, indiferent de consecinţele ce le-ar putea avea asupra sa, obligaţie ce decurge din dreptul constituţional al publicului de a fi corect informat.

Într-adevăr, vom fi dedicaţi în continuare aceleiaşi idei, conform căreia a relata adevărul este în jurnalism prima misiune, iar dacă a fi obiectiv intră în conflict cu această misiune, ne vom rezerva dreptul de a fi subiectivi.

Rămânem alături de cititorii noştri. Ne puteţi urmări pe conturile noastre de Facebook, LinkedIn, Tumblr, Google+ (Florin Budescu şi Starea Presei) şi Twitter (Florin Budescu şi Starea Presei).

Share