Valenţele duble ale unor politicieni români

Share

Realitatea obiectivă devine, în lumea contemporană, un lucru tot mai dificil de diseminat. După venirea lui Adolf Hitler la putere, naziştii au creat un sistem de valori sociale şi spirituale alternativ, în care credeau. Lumea liberă de tip occidental ştia realitatea, dar germanii nu. Apoi a apărut antinomia capitalism – comunism. Ei aveau impresia că în blocul comunist este esenţa răului, nouă ni se spunea acelaşi lucru despre Occident. Iarăşi, era evident de partea cui era adevărul. După eliberarea  ţărilor din blocul comunist de sub regimurile de forţă, lucrurile s-au amestecat şi se tot amestecă. Esenţa răului conţine întotdeauna un sâmbure de bine şi viceversa, dar omul simplu nu ştie aceasta. Dacă Putin a invadat Crimeea la propriu, cu forţe militare, el a reacţionat la “invadarea” Ucrainei de către democraţia de tip occidental.

În România, de prin anul 2007 se construieşte de zor o alternativă aberantă la realitatea lucrurilor. Autorul construcţiei este ceea ce Băsescu numea într-o vreme Sistemul Ticăloşit. Este o realitatea? Este. Ceea ce se petrece acum amestecă realităţile. Singura constantă fără două faţete alternative e Băsescu şi o parte a Opoziţiei (PMP, FC, PNŢCD).

De exemplu: cine poate să spună azi cu exactitate dacă Ponta (dincolo de nasul lung care-i tot creşte nemăsurat de la minciunile pe care le rosteşte zilnic, dincolo de plagiatele sale, dincolo de obrăznicia sa incredibilă) este într-adevăr liderul partidului majoritar, aflat la guvernare, ori un pion otrăvit, pus acolo să dinamiteze cea mai puternică majoritate guvernamentală din istoria României postdecembriste?

Gafele sale monumentale, fără număr, sunt gafe cu adevărat, ori acest om e pus să facă aceste lucruri? Faptul că, fiind şeful Guvernului, nu guvernează, e un argument în favoarea acestei teze. Evident, sunt argumente logice pentru faptul că nu guvernează.

Dar uneori ne gândim că există argumente logice pentru incredibilul cumul de prostii făcute de Cabinetul Ponta în aceşti aproape doi ani. Cât de logic e să pui un incompetent ministru? Cât de logic e să aperi un corupt notoriu? Cât de logic e să fii părtaş la transformarea Legislativului ţării în bârlogul infractorilor de partid şi de stat?

Dar acest Crin Antonescu… ce este el cu adevărat? Acum ar fi, spun unii, omul lui Traian Băsescu, pus să dinamiteze USL. Aşa să fie? Dar când era preşedinte interimar şi arunca ghiulele spre Statele Unite tot asta era?

Share