Proiect de lege pentru cenzura presei scrise

Share

Patru deputaţi extrem de inteligenți și democrați pregătesc un proiect de lege pentru cenzurarea presei scrise. Iniţiativa legislativă este semnată de Mircia Giurgiu, Tudor Ciuhodaru, Aledin Amet şi Petru Movilă.

infocarnivore

Ar urma să se instituie un fel de CNA al presei scrise şi al Internetului. Site-urile care nu convin puterii politice pot fi sancţionate cu amenzi sau obligate să paroleze conţinutul, ceea ce ar fi o mare porcărie. Nu este prima tendinţă de acest fel a puterii. Prima, legea presei, i-a aparţinut lui Silviu Prigoană, despre care toţi ştim că este un om cu calităţi intelectuale excepţionale.

A existat o idee şi mai creaţă, care i-a aparţinut unui alt extraordinar prieten al oamenilor de presă: Ioan Ghişe, cu al său minister al presei.

Ambele iniţiative, prea gogonate, au fost eşecuri. Dar, pe măsură ce trece timpul, ideea că presa şi jurnaliştii sunt pericole pentru democraţie prinde rădăcini exact printre politicienii din plan secund, fără cultura politică, agramaţi din punctul de vedere a ceea ce înţeleg din jurnalism şi convinşi că jurnaliştii sunt exact ca aceşti cercopiteci de la Realitatea, Antena 3 şi RTV (că acum sunt trei tembelviziuni).

Aşa că, schizoizi, oameni ca Giurgiu, Ciuhodaru, Amet şi Movilă creează legi care îi vor afecta exact pe cei ce nu fac presă precum mistreţii de la trusturi, sunt independenţi, verticali şi adevăraţi profesionişti.

Problema e că aceşti sfertodocţi politici nici măcar nu îşi dau seama că astfel atacă fundamentele sistemului democratic.

Share