36% din electoratul AUR susţine solicitările pentru drepturi LGBT

Share

Atunci când AUR îşi face sondaje şi rezultatele arată astfel, îţi dai seama de ce fanii de 18 ani de la concertele Phoenix ascultă manele pe smartphone.

Un sondaj realizat în luna iulie de Avamgarde arată că nu mai puțin de 36% din electoratul AUR se consideră progresist, adică este de acord cu acordarea de mai multe drepturi minorităților sexuale.

În condițiile în care liderii AUR se consideră conservatori și lansează atacuri violente la adresa celor care susțin acordarea de mai multe drepturi minorităților sexuale, o bună parte din electoratul AUR se consideră progresist.

Adică este de acord și cu căsătoria între persoane de același sex, arată sondajul Avangarde.

Sondajul mai arată că 32% dintre români se consideră progresiști. AUR a anunțat zilele trecute că susține Guvernul Viktor Orban, în conflictul pe care acesta îl are cu Comisia Europeană ,din cauza legislației anti-LGBT.

„AUR susține poziția exprimată de copreședinții Grupului ECR, Ryszard Legutko și Raffaele Fitto, care acuză Comisia Europeană de folosirea unor duble standarde față de națiunile membre ale Uniunii: pe cele obediente le recompensează, în timp ce pe cele care o au altă viziune cu privire la viitorul Europei, care pledează pentru subsidiaritate și respectarea tratatelor, dar și pentru familie și valori creștine, le penalizează sub false pretexte.

Acest tip de șantaj riscă să adâncească clivajele valorice care divid o Europă fragilă, să submineze coeziunea deja precară a Uniunii, mai ales după Brexit.

Națiunile europene se confruntă cu un nedorit și inegal război politic și cultural între două viziuni diferite asupra Europei.

Într-o parte se află câteva națiuni demne, care au curajul să vorbească despre onoare și tradiție creștină, în plină Europă secularizată, iar în partea cealaltă avem de-a face cu o grupare ideologică intolerantă, ce a acaparat instituțiile generosului proiect care a fost Europa, în viziunea părinților ei fondatori”, se mai arată în comunicatul AUR.

„AUR se poziționează de partea celor care doresc păstrarea diversității culturale și naționale a Europei și care se opun proiectului unei Europe imperiale, care impune prin constrângere o singură viziune despre om și societate.

AUR este pentru o Europă a națiunilor, pentru respectarea tratatelor existente și împotriva tratamentului discriminatoriu pe criterii ideologice a statelor membre și a cetățenilor” a mai transmis AUR.

Share