10 ani de la 11.09.2001. (1) 10 întrebări la care nu găsim răspuns

Share

Se împlinesc astăzi 10 ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 – bornă de hotar în deteriorarea mediului democratic de tip occidental în care trăim şi punct de inflexiune în intrarea umanităţii în era postdemocratică. O societate de tip confruntaţional, post-democraţie, croită după doctrina politică, economică, militară, socială şi culturală de tip neocon, indiferent cum i se spune acesteia în diferite state şi care îi sunt reprezentanţii locali în diferite state-naţiuni, a luat naştere progresiv, printr-o succesiune de şocuri globale generate probabil artificial, care au influenţat şi influenţează decisiv în rău lumea în care trăim.

onecomerma
Acesta este locul de impact în clădirea Pentagonului. Niciodată un avion de pasager, cu o anvergură respectabilă a aripilor, nu face o asemenea bortă îngustă. Nu se observă nici o urmă de fuselaj de avion

1. Cum se explică faptul că nişte musulmani low educated, al Mihdhar, al Hazmi şi Hani Hanjour, care nu au fost în stare, anterior atentatelor, să-şi ia brevete de pilotat avioane uşoare, au fost capabili să piloteze aparate de zbor complexe, la care totul e abstractizat şi automatizat, precum carrier-urile de pasageri cu care s-au făcut atentatele? Dar faptul că un alt musulman, dintr-o grotă din Munții Hindukush, rupt de lume, fără telefon şi Internet, a reuşit să coordoneze tot evenimentul?

2. Cum se explică faptul că atentatele au avut loc, în pofida faptului că grupul celor 19 atentatori islamişti s-a aflat sub observaţia şi protecţia serviciilor secrete americane şi occidentale cu mulţi ani înainte de 11 septembrie 2001?

3. Cum se explică faptul că, ritmic, unii dintre atentatorii musulmani, despre care s-a consacrat public ideea că şi-au luat vieţile în atentate, sunt semnalaţi în anonimatul societăţilor musulmane orientale, bine diseminaţi în acestea?

4. Cum se explică faptul că nişte musulmani fanatici, care-şi obligau femeile să poarte văl islamic, au petrecut crâncen cu prostituate americane cu o zi înainte de atentate, într-un oraş american, sub privirile informatorilor serviciilor secrete?

5. Cum se explică faptul că profilul avionului care a intrat în Pentagon nu se regăseşte în profilul spărturii care ar fi fost făcută de acesta în zidul blindat al clădiri, precum şi faptul că, în pozele făcute de amatori imediat după impact, nu se văd urme de fuselaj de avion? Dacă nu a fost un zbor civil cel care a lovit clădirea Pentagonului, atunci unde sunt pasagerii acestui zbor?

6. Cum se explică faptul că nici la locul impactului avionului civil căzut în Penssylvania (despre a cărui poveste fabricată oficial s-a făcut şi un film artistic) nu au fost observate urme de fuselaj de avion, ci doar un punct de impact? Din nou: unde sunt pasagerii acestui zbor civil dispărut?

7. Cum se explică faptul că clădirea WTC7 a căzut, în pofida faptului că nu a fost lovită de nici un avion?

8. Cum se explică faptul că, pasămite sub impactul a două avioane de transport de călători, zgărie-norii gemeni WTC s-au prăbuşit mult după cele două impacturi, în pofida faptului că erau proiectaţi să reziste la şocuri fizice şi termice cu mult mai mari?

9. Cum se explică faptul că imobilele căzute s-au prăbuşit în câteva secunde, etaj cu etaj, de sus până jos, exact ca la demolările controlate realizate de firme specializate în astfel de lucrări?

10.Cum se explică faptul că beneficiarul imobiliar direct al atentatelor este chiar Larry Silverstein, proprietarul complexului WTC din Lower Manhattan, New York, când acesta ar fi trebuit să fie, în logica naturală a lucrurilor, cel mai mare perdant?

Atunci când vom reuşi să găsim un răspuns corect măcar la una dintre aceste întrebări vom fi puţin mai liberi.

citeşte şi:
(2) Originile crizei. Atentatele din SUA
(3) Exerciţiile antitero ca diversiune
(4) Neo/teoconservatorii americani
(5) Între teoria conspiraţiei şi aberaţie
(6) Revoluţia, lovitura de stat şi conspiraţia din 89
(7) Tehnica discreditării

(urmează)

Share