Planuiesti constructia unei case noi? Tine cont de aceste sfaturi

Share

Constructia unei case noi nu trebuie lasata numai in sarcina specialistilor constructori si a celor ce se ocupa cu amenajari in acest sens. Viitorii proprietari trebuie sa se intereseze de la bun inceput de tot ceea ce inseamna constructia unei case, materialele necesare, implicarea muncitorilor, alegerea mobilei, a firmei pentru acoperis, precum si alegerea unor cosuri de fum ieftine din inox sau a unor sisteme de ventilatie utile.

Cum alegi cel mai bun cos de fum si sistem de ventilatie pentru casa ta

Cosul de fum este unul din cele mai imporante detalii ce nu trebuie scapate din vedere in construirea unei case care nu este racordata la un sistem de incalzire centralizat. Cele mai multe incendii si decese nu sunt provocate de seminee sau de sobele traditionale, ci de montarea cosurilor de fum improvizate sau neconforme.

Cosurile de fum daca nu sunt alese in mod corect pot pune viata in pericol, de aceea este important de avut in vedere achizitionarea unui cos de fum din inox ieftin foarte bun, potrivit sistemului de incalzire si curatarea acestuia o data pe an sau ori de cate ori este nevoie pentru a evita incendiile. Cosul de fum din inox este considerat a fi o solutie optima, modele alternative ale cosurilor din caramida sau ceramice.

Modelele de inox cu dublu STERAL perete reprezinta cea mai noua varianta de cosuri de fum profesionale si o instalatie completa pentru evacuarea gazelor de ardere in atmosfera in deplina siguranta. Cosurile de fum sunt cea mai buna varianta pentru utilizarea in siguranta si confort sporit pentru orice locuinta.

Principalul avantaj pe care il aduc cosurile de fum din inox reprezinta greutatea redusa, fiind ideal in locatiile in care montarea unui cos de fum cu greutate mare este o reala problema sau unde necesarul cosului de fum cere o inaltime mare. Un cos de fum din inox este mult mai usor de ancorat si are o izolatie foarte buna.

De asemenea, spre deosebire de cosurile din caramida, cosurile STERAL din inox ieftine se monteaza repede si usor. In timp ce un cos de caramida se poate monta o data cu constructia casei, cele din inox se pot monta in functie de dorinte, de prioritati, de necesitati, conditii si alti factori indiferent de momentul finalizarii constructiei, ocupand mai putin spatiu si necesitand o intretinere mult mai facila.

In plus, una din cele mai serioase probleme ce reduce in mod semnificativ durata de viata a cosului de fum din caramida este coroziunea, problema care nu este intampinata si la cosurile de fum din inox. Cosul de fum din inox se monteaza usor si rapid, rezista la atacul chimic al condensatului, rezista la socul termic in caz de autoaprindere, la inghet-dezghet, dar si la incendii, fiind insotite atat de garantia producatorului, cat si de garantia montatorului.

Sfatul specialistilor este ca la constructia oricarei case proprietarii sa se documenteze inainte cu privire la cerintele focarului pentru a vedea daca fac alegerea potrivita sau nu.

Share