07Funerare alaturi de familia indurerata de la inceput pana la sfarsit

Share

Despartirea de cel drag pentru totdeauna doare cel mai tare. Dupa inmormantare nimic nu va mai fi ca inainte. Daca in zilele in care decedatul sta la capela, familia este inconjurata de lumea care vine special sa transmita condoleante, sa ajute si sa incurajeze, dupa inhumare se observa cel mai bine locul ramas gol.

La masa ramane un scaun gol, in casa o camera goala, chipul celui drag se intipareste in suflet, iar dorul de el doare cumplit. Da, dorul doare, aceasta este etimologia cuvantului unic in lume si definitoriu pentru tot ce este romanesc!

Urmarind satisfacerea nevoilor familiilor indurerate 07Funerare este alaturi de apartinatori de la inceput pana la sfarsit. Momentul 0 sau decesul celui drag lasa urme adanci in sufletul celor care suporta pierderea uriasa, cu toate acestea ei stiu ca trebuie sa decida cui va incredinta organizarea inmormantarii si pregatirea trupului neinsufletit.

Pentru cel drag s-a sfarsit totul si intra in scena apartinatorul si firma de pompe funebre pe care o alege el. Trupul lipsit de viata asteapta neajutorat sa fie preluat, pregatit atent, transportat la capela sau acasa, apoi la cimitir si sa primeasca flori si omagii de la cei care vin sa il vada. El nu mai poate face nimic si apartinatorului i se umple sufletul de mila celui apropiat care pleaca pentru totdeauna. Nimeni nu doreste sa moara, nimeni nu este pregatit de moarte si toti se tem in clipa suprema.

Cand primeste vestea trista, apartinatorul este la pamant la propriu si la figurat.

In acele momente, 07Funerare reuseste sa aline durerea prin urmatoarele modalitati:

1. Cineva sta langa telefon toata noaptea si raspunde la telefon. Este asa de trist ca atunci cand omul are cea mai mare nevoie sa auda un cuvant bun, nu raspunde nimeni si el se simte strivit de nenorocire si singur.

2. Operatorul care preia apelurile stie sa il linisteasca pe cel care plange in hohote la capatul firului si are nelimitata rabdare cu el. Ii promite ca toate dorintele legate de inmormantare si de pregatirea trupului neinsufletit vor fi indeplinite si se tine de cuvant.

3. In cel mai scurt timp, apelul este redirectionat catre cea mai apropiata firma de servicii funerare de locul decesului si intr-un timp record se demareaza actiunea de preluare a trupului neinsufletit si de ingrijire a acestuia. Imaginea celui drag devenind rigid, palid, avand pe chip imaginea mortii este infricosatoare. Este inuman ca apartinatorul sa ramana cu decedatul in apartament sau in casa ore bune si sa nu fie ajutat ca acesta sa fie spalat intr-o sala special autorizata, imbalsamat, imbracat si asezat in sicriu.

4. Firmele de pompe funebre aflate in baza de date a dispeceratului funerar national prezentat mai sus ofera servicii funerare complete, fiind alaturi de familia indurerata de la inceput, pana la sfarsit. Cei cu sufletele indoliate nu mai sunt fortati de imprejurari sa mearga la cumparaturi, sa alerge dupa sicriu, sa pregateasca obiectele necesare pentru inmormantarea traditionala, organizarea parastasului sau pentru pachetelele ce vor fi impartite la cimitir.

Ele au in stoc si coroane de flori naturale, iar la solicitarea apartinatorilor pot realiza un machiaj delicat si special al fetei ca urmele mortii sa fie sterse de pe chip.

5. Transportul funerar se face cu masini funerare special autorizate, dotate cu frig. Daca afara sunt temperaturi infernale, temperaturile din masina funerara vor fi reglate corespunzator, plus ca exista si capace frigorifice pentru sicriu care se inchiriaza la cerere.

Soferii au experienta condusului in aceste situatii speciale, dar si tinuta si comportamentul lor vin sa dovedeasca empatia fata de familia indurerata.

6. Personalizarea serviciilor este o alta forma de consolare a familiei indurerate. Apartinatorul doreste sa solicite pentru decedat un anumit model de sicriu, anumite alimente in pachetele sau in meniul de la parastas, ghidandu-se dupa preferintele sale din timpul vietii.

Daca defunctului i-au placut napolitanele cu cocos, se intelege ca familie isi doreste sa puna aceste produse in toate pachetelele cu mancare.

Haine elegante, sicrie elegante, transportul funerar cu o masina de lux sunt solicitari care alina putin durerea ingrozitoare a despartirii.

Familia indurerata stie ca pentru cel drag nu se mai poate face nimic, iar ultimele daruri sunt cele care se fac inainte si in timpul inmormantarii.

Stiind ca s-a straduit sa ofere tot ce era mai bun, accepta situatia si incepe procesul de resemnare.

07Funerare actioneaza perfect ca lacrimile din ochii celor intristati sa se stearga si in locul lor sa apara multumirea lucrului bine facut.

E linistitor pentru cineva greu incercat de viata sa i se raspunda la orice ora din zi si din noapte si sa fie asigurat ca totul va fi bine si organizarea va decurge conform dorintelor.

Lacrimile varsate la despartirea de cel drag sunt amare, dar pregatirea trupului lipsit de viata si organizarea inmormantarii trebuie sa se faca. Mai poate sa se ocupe de toate cel care are inima sfasiata?

El stie ca trebuie sa fie totul pregatit ca la carte, dar este constient de faptul ca nu poate face atat de multe lucruri in starea de maxima tulburare in care se afla. Usurarea survine pe masura ce apartinatorul isi da seama ca specialistii firmei isi dau interesul sa ii indeplineasca toate dorintele, iar participantii la trista ceremonie apreciaza stradaniile protagonistilor.

07 Funerare pretinde firmelor de pompe funebre din baza sa de date tratarea cu empatiei si onestitate a fiecarui caz in parte si tarife transparente si oneste, raportate la calitatea serviciilor.

Decedatii sunt tratati cu maxim respect, apartinatorii se linistesc si viata isi urmeaza cursul firesc pentru cei cu inimile indoliate.

Share