Regele Mihai a ajuns acum în Bucureşti, cortegiu funerar

Share

Cortegiul funerar care îl aduce pe Regele Mihai I al României a ajuns la Bucureşti, după o zi de ceremonii funerare. Acum, Majestatea Sa este dus la Palatul Regal.

Cortegiul funerar al Regelui Mihai a plecat de la Castelul Peleş în jurul orei 18.10. În această seară, va ajunge la Palatul Regal. Corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale va fi depus în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Prinţul Nicolae, mesaj cutremurător despre Regele Mihai I

Ceremonia de miercuri seară de la Palatul Regal va avea caracter privat. Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Filmul zilei. Regele Mihai I la Aeroportul Otopeni

10.58. Avionul militar care a adus în țară sicriul regelui Mihai a aterizat pe Aeroportul Otopeni. La Salonul oficial al aeroportului au ajuns deja fiicele regelui și mai mulți oficiali.

11.00 Au fost trase clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară, în onoarea fostului suveran. A început o slujbă religioasă pe Aeroportul Otopeni.

La Sinaia. Aplauze pentru Regele Mihai I

13.15. Cortegiul funerar a ajuns în Sinaia. Zeci de oameni l-au așteptat cu steaguri în mâini. La trecerea cortegiului funerar, oamenii aplaudă.

13 25. Sicriul Regelui Mihai a ajuns la Castelul Peleș.

13.40. La Castelul Peleș a avut loc o slujbă religioasă, la care participă membrii familiei regale.

Regele Mihai, un ultimul omagiu de la preşedintele Klaus Iohannis

14.35. Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Castelul Peleș, unde a depus o coroană de flori și a aprins o lumânare. După șeful statului, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a venit să depună o coroană.

Share