home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Oltea Şerban Părău, condamnată definitiv, conflict de interese

Oltea Şerban Părău, condamnată definitiv, conflict de interese

Share

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Oltea Şerban – Părău, managerul Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese. Hotărârea este definitivă.

În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui Șerban – Părău Oltea, redactor șef al postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune.

ANI a constatat că  Șerban – Părău Oltea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 – 08 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu Oprina Virgil – Vasile Persoană Fizică Autorizată (soțul persoanei evaluate).

Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecatoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

MediaSind împreună cu principalele organizaţii  naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public.

Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit.

Departament Comunicare SJ MediaSind

Citeşte şi
Judecătoria Sector 1 a condamnat-o astăzi, 8 iunie 2015, pe Oltea Şerban Pârâu, actualul director
ANI anunţă că 14 actuali şi 17 foști deputați, precum și un senator sunt în
Camera Deputaţilor a respins cererea procurorilor de urmărire penală a premierului Victor Ponta pentru conflict
Parlamentarii încearcă din răsputeri, în această perioadă, să legifereze dreptruile pe care le aveau până
Fostul administrator judiciar al societăţii Hidroelectrica, Remus Borza, care este în prezent preşedintele Consiliului de
O asociere de trei firme, printre care şi cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac
Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a plătit 43.000 lei firmei DC News, controlată de
Ion Cristoiu scrie, în "Gîndul lui Cristoiu de luni, 3 iunie 2019", cum, în România,
Victor Ciutacu uimeşte.. Liviu Dragnea a fost vizitat joi seară de fiul său, Valentin, şi
Oana Zamfir, vedetă a postului tv Antena 3, a declarat că referendumul pe justiţie nu
Share