home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Oltea Şerban Părău, condamnată definitiv, conflict de interese

Oltea Şerban Părău, condamnată definitiv, conflict de interese

Share

Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o pe Oltea Şerban – Părău, managerul Centrului Cultural Media Radio România şi director artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese. Hotărârea este definitivă.

În urma sesizării Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, în data de 3 aprilie 2014, Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă și penală în cazul lui Șerban – Părău Oltea, redactor șef al postului Radio România Cultural din cadrul Societății Române de Radiodifuziune.

ANI a constatat că  Șerban – Părău Oltea a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, având un interes personal de natură patrimonială (respectiv mărirea patrimoniului familiei sale prin obținerea de către soțul său a unor beneficii bănești), în perioada 31 august 2006 – 08 august 2013 a aprobat și semnat un număr de 63 contracte de cesiune a drepturilor de autor și de cesiune a drepturilor conexe, încheiate de Societatea Română de Radiodifuziune cu persoana fizică Oprina Virgil-Vasile, respectiv cu Oprina Virgil – Vasile Persoană Fizică Autorizată (soțul persoanei evaluate).

Valoarea totală a contractelor încheiate a fost de 55.147 Lei. A fost sesizat Parchetul de pe Judecătoria sectorului 1, iar în data de 8 iunie 2015, Judecatoria sectorului 1 a condamnat-o la un an cu suspendare.

MediaSind împreună cu principalele organizaţii  naţionale şi internaţionale din mass-media au solicitat, în nenumărate rânduri, Comisiilor de Cultură şi Mass-Media din Parlament, să ia măsuri pentru sancţionarea abuzurilor din Radioul Public.

Din nefericire, până în prezent nu s-a luat nicio decizie. În acest timp, cu complicitatea unor politicieni, abuzurile în Radioul Naţional s-au înmulţit.

Departament Comunicare SJ MediaSind

Citeşte şi
Nicoleta Savin, ultima realizatoare de emisiuni de la Nasul TV, a anuntat ca paraseste si
Adina Anghelescu anunță, într-o postare pe blogul lui Radu Tudor, că a încetat colaborarea cu
Liviu Alexa, un jurnalist corupt, plătit de PSD (Newsweek a publicat dovezile de mult timp),
Show-ul mediatic macabru legat de crimele de la Caracal atinge un nou nivel. Victor Ciutacu,
Unul dintre cei mai vechi oameni din echipa Digi24 părăsește postul de știri. După șapte
Mircea Badea a avut o noua iesire violenta in legatura cu gratuitatea pentru calatoriile cu
Denise Rifai îl calcă-n picioare pe „Mirciulică faptă mică“. Denise Rifai, realizatoarea emisiunii „Legile Puterii“,
Ondine Gherguţ, jurnalist de investigaţie, solicita ca SRI sa isi reia colaborarea cu parchetele, avand
Cornel Nistorescu, odinioară unul dintre stâlpii mass-media indepedente anticomuniste, a publicat un articol oribil, intitulat
Mircea Badea reia războiul cu studenţii beneficiari de drepturi sociale. Nu e prima oară. Şi
Share