home MASS MEDIA Ioan Mihai Roşca se lansează cu Agerpres in grădinărit

Ioan Mihai Roşca se lansează cu Agerpres in grădinărit

Share

~Ce achiziţii a făcut Agerpres-ul condus de Ioan Roşca: drujbe, capcane pentru cârtiţe, maşini de tuns iarba, aspirator de frunze, pomi, arbuşti, trandafiri, gazon~

Ziare.com

Dacă nu ar fi purtat un nume, atunci ar fi trebuit să-l primească, mai mult ca sigur, pe cel pe care îl are actualul director al Agenţiei de presă Agerpres: Ioan Mihai Roşca.

FabuloJurnalism marca Agerpres: Autointerviu!

Achiziţiile făcute de acesta sunt absolut fabuloase şi dovedesc intenţiile pentru extensia de brand pe care vrea să o facă agenţiei actualul director, interimar din anul 2008, dar bine pus şi de neclintit (poate) din funcţie.

Directorul interimar al Agerpres se răzbună pe MediaSind

Spre exemplu, Beko a făcut extensia de brand pentru Arctic, care acum nu mai produce doar frigidere, ci şi aragaze. Dl. Roşca vrea probabil să lanseze Agerpres în afaceri pe piaţa grădinăritului. Logic.

Cităm dintr-un comunicat Mediasind:

“SJP a cerut conducerii AGERPRES să precizeze, conform Legii 544/2001, natura destinaţiei unor bunuri  achiziţionate de instituţie şi care nu au legătură cu obiectul de activitate al agenţiei, cum ar  fi drujbe, capcane pentru cârtiţe, maşini de tuns iarba, aspirator de frunze, pomi, arbuşti, trandafiri, gazon, etc.”

StareaPresei.ro a aflat din surse bine documentate care au dorit să-şi păstreze anonimatul de ce a cumpărat drujbe dl. Roşca: pentru a tăia stâlpii de la intrarea în redacţia Agerpres, pe care continuă să se afle avizierele MediaSind, cărora le-a dat interzis în sediu, aşa cum (nu) cere Legea Română.

Inspectia Muncii in control la Agerpres

Domnule Roşca, domnule Roşca… pilonii de fier-beton se dau jos cu dinamită, nu cu drujba.

Dar ce e Legea Română pentru unii? O prostie de dânşii inventată / numai pentru a fi încălcată. Şi încălcată. Şi iarăşi încălcată. Si din nou încălcată.

crashofcourse

Cât despre capcane pentru cârtiţe… ce e neclar? Nu e plin de cârtiţe la Casa Presei? E-he… Umblă cârtiţele în libertate, cu maşini tari sau moi, cu ochelari pe nas, ori cu plete, ori tunse perie, cu legitimaţiile de presă-n dinţi.

Maşini de tuns iarba? Am trecut acum câteva săptămâni pe-acolo şi am văzut cu ochii mei cum, prin pavajul spart, a început să crească iarba. Trebuie tunsă. Aspiratorul de frunze, spun surse (bine documentate, care au dorit să-şi păstreze, discret, anonimatul), ca şi pomii, arbuştii, gazonul şi trandafirii sunt destinaţi înfrumuseţării zonei.

Jurnalul

Se ştie că dl. Ioan Mihai Roşca este un mare iubitor de trandafiri.

Ioan Rosca, Agerpres: Nu stiu nimic despre Inspectia Muncii

Dar acestea sunt numai o parte dintre achiziţiile făcute. Altele altădată. Poate. În timp ce boşii Agerpres se lăfăie, angajaţii simpli pătimesc. Din nou ce spune Mediasind:

“[…]angajaţii  celei mai mari  agenţii de presă din ţară primesc cele mai mici salarii din mass-media (puţin peste 100 de euro) şi nu li se acordă drepturile prevăzute în  Contractul Colectiv din mass-media, plata orelor suplimentare şi a celorlalte sporuri, fiind consideraţi funcţionari publici şi nu angajaţi în mass-media – aşa cum solicită  şi Raportul misiunii în România a Federaţiei Europene[…]”

Dacă este să-l parafrazăm pe Caragiale, am putea spune cam asa: din această dilemă veţi ieşi.

Postari Similare
Organizaţia Amnesty International consideră că arestarea disidentului rus Aleksey Navalny reprezintă „suprimarea societății civile” din
Asociaţia Difuzorilor de Presă din Bucureşti anunţă că azi aceştia sunt în grevă generală. Ei vor
Guvernul mexican spionează jurnaliştii şi activiştii folosind un program informatic vândut doar SUA. Afirmațiile jurnaliştilor
Vodafone nu mai vrea să îţi facă reclamă pe mass-media instigatoare de ură, cu ştiri
FAIR MediaSind adresează o scrisoare deschisă premierului Sorin Grindeanu. Ea este intitulată "Nu distrugeţi sectorul
Adunarea generală a EFJ, de la Bucuresti, denunţă presiunile asupra jurnaliștilor europeni. În perioada 18-19
Reprezentața Comisiei Europene și Freedom House România anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția 2017 a programului
Mesajele date de Donald Trump în ultimul timp sunt un semnal periculos dat de şeful
Organizaţia Reporters sans frontières (RSF) este alarmată de atacurile repetate de noua administrație Trump. RSF
74 jurnalişti profesionişti au fost ucişi anul acesta, anunţă organizaţia Reportéres sans Frontiéres. Uciderea lor
Share