home POLITICA Furt ca-n codru in comuna Pantelimon

Furt ca-n codru in comuna Pantelimon

Share

Astazi, in orasul Pantelimon de langa Bucuresti s-a furat ca-n codru, conform informatiilor mele.

De dimineata, localnicii au fost ademeniti cu 100 de lei de persoana (un milion de lei vechi) sa voteze cu Mircea Geoana. Cei care nu au vrut sa se prezinte la urne pentru candidatul PSD au fost luati cu forta si dusi la sectiile de votare.

In oras exista o sectie speciala de vot. Aici au fost astazi prezenti foarte multi votanti. Parintele unei cunostinte care nu are carte de identitate de Pantelimon s-a dus la aceasta sectie de votare speciala, pentru a-si fraud1 pface datoria de cetatean.

In jurul orei 17.00, in fata sectiei asteptau circa 50-100 de persoane. Un politist a venit si le-a spus alegatorilor, care isi asteptau randul la vot: “Duceti-va acasa, pentru ca s-au terminat buletinele de vot. S-a incheiat votarea”.

Dupa inca 30 de minute, alegatorii s-au bucurat, pentru ca au vazut venind jandarmii, crezand ca acestia vor interveni pentru reinceperea votului. A urmat insa ceva socant: alegatorii au fost batuti ca la fasole si imprastiati.

Acum, pornind de la aceasta situatie dramatica, putem sa tragem o multime de concluzii. Prima ar putea fi ca baietii astia sunt atat de disperati, incat sunt capabili sa fure ca in Birmania.

A doua concluzie, care ar putea sa fie exagerata, ar fi ca, asa cum in Pantelimon se procedeaza astfel, in alte sectii de votare speciale, mai putin expuse decat Gara de Nord sau Facultatea de Drept din centrul Capitalei, Coalitia Anti-Basescu incearca sa fure prin toate metodele posibile, folosind inclusiv violenta pentru a castiga alegerile.

Este insa posibil sa exageram, pentru ca nu stim exact care sunt dimensiunile fraudei. Nu avem imaginea de ansamblu si nu stim in cat de multe locuri din tara se fura astfel.

Nu putem deci sa ne dam seama acum daca ponderea influentei fraudei in rezultatul final al alegerilor este mai mare sau mai mica, dar avem o certitudine: exista niste oameni disperati, grupati in ceea ce eu am numit in ultimele luni Coalitia Anti-Basescu, care fac tot ce pot, incalcand legea flagrant pentru a influenta votul.

Citeşte şi
Călin Popescu Tăriceanu a găsit o nouă metodă de a scăpa de procesul său cel
Mircea Badea şi-a pierdut controlul ieri, atunci când devenise clar că referendumul lui Dragnea nu
Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu va fi votată miercuri. Mihai Fifor, din aripa PSDragnea,
Președintele României, Klaus Iohannis, a dat publicităţii o declarație de presă. El cere românilor să
Peste exact o săptămână, avem în România alegeri legislative, iar Diaspora se mobilizează. Redăm scrisoarea
Victor Ponta, prim-ministru în timpul alegerilor prezidenţiuale din 2014, a afirmat că românii din Diaspora
De peste un sfert de secol românii votează. Votează deoarece unii confrați ai lor au
Apariţia unor noi partide politice, eventual România Curată sau oricum i s-ar mai spune, aduce
Klaus Iohannis este opţiunea mea raţională de vot, la finalul acestei campanii pentru alegerile prezidenţiale
Apel la responsabilitate! Solicitam partidelor sa asigure functionarea sectiilor de vot cu suficienti reprezentanti Organizatiile
Share