home EVENIMENT Clubul Fortaleza. Liviu Dragnea a ajuns celebru în Brazilia

Clubul Fortaleza. Liviu Dragnea a ajuns celebru în Brazilia

Share

Procurorii brazilieni cercetează afacerile desfăşurate de Liviu Dragnea şi Clubul Fortaleza peste Oceanul Atlantic. În cazul investiţiilor făcute de prietenii liderului PSD, se pune problema spălării de bani şi a altor infracţiuni.

Liviu Dragnea, Costel Comana, banii lor şi Filiera Braziliană

RISE Project, împreună cu reporteri ai postului de televiziune Record TV, a doua cea mai mare rețea de televiziune din Brazilia, au documentat intrările și ieșirile lui Liviu Dragnea și ale apropiaților săi în țara de peste Atlantic.

Jurnaliştii RISE au obținut indicativele zborurilor care i-au adus în Fortaleza pe români. Este vorba despre orașul din nord-estul Braziliei unde și-au desfășurat aceştia afacerile. Apar numerele pașapoartelor folosite datele și orele exacte când au trecut prin frontieră. Informațiile aruncă o nouă lumină asupra activităților ascunse ale lui Dragnea și prietenilor săi în Brazilia și România.

Clubul Fortaleza. Bem-Vindo ao Brasil

Zborul TP165, al companiei aeriene portugheze TAP, a aterizat pe aeroportul din Fortaleza. Seara zilei de 16 februarie 2009, plină vară braziliană. La bord – Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș. Clubul Fortaleza.

Dragnea, șeful PSD, avea să fie condamnat pentru fraudă la referendum. Dar și să devină unul dintre cei mai puternici politicieni din România. Comana, din Clubul Fortaleza, urma să fie acuzat de către DNA de păgubirea bugetului public cu mari sume de bani. El a sfârşit spânzurat în toaleta unui avion.

Gheorghiaș avea de administrat, cel puțin pe hârtie, Tel Drum. Firmă de pe urma căreia a beneficiat familia Dragnea și care a jonglat cu sute de milioane de euro, bani publici.

Clubul Fortaleza. Cu secretara în Brazilia

Comana, Dragnea și Gheorghiaș au fost însoțiți și de alți compatrioți în periplurile sud-americane. Pe 13 decembrie 2013, Mugurel Gheorghiaș a intrat în Brazilia alături de secretara lui Dragnea, Irina Alexandra Tănase.

Liviu Dragnea a ajuns și el la o zi după cei doi. Irina Tănase devenise secretara politicianului cu două luni și jumătate mai înainte, pe 1 octombrie 2013. Dragnea era la acea dată ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Dar și vicepremier în guvernul Ponta. Conform declarațiilor de avere depuse la MDRAP, Irina Tănase a lucrat din 2012 până în 2013 la Asesoft. Companie controlată de fugarul Sebastian Ghiță, pe atunci parlamentar PSD.

Citeşte şi
Inflaţia a urcat în martie la 5,0%, înregistrând un record al ultimilor cinci ani. Faţă
Fostul ministru al fondurilor europene Cristian Ghinea spune că 2016 a fost un an-record. Anul
Donald Trump ar putea să devină un caz în sine. Candidatul republican poate fi cel
~Boureanu vs. Macovei-Preda-Voinescu~USL, joc dublu pe Codul Muncii~pensiile ca joc piramidal~Concurenta va analiza preluarea UPC
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că i-ar fi spus cineva că fosta preşedintă a
Moțiunea de cenzură va fi depusă luni. Urmează un val de demisii din PSD săptămâna
Alarmă de grad zero! Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă au negat posibilitatea
Sunt mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet Alina Ghica,
Corina Crețu, comisar european pentru Politică Regională, a declarat miercuri că imaginea României, după ce
În valiza cu documente TeleormanLeaks din contabilitatea societăţii Tel Drum, intrată în posesia jurnaliştilor de
Share