Tudose promite SUA că România va rămâne partener de încredere

Share

Mihai Tudose a avut o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm. Tudose a dat asigurări că Guvernul va continua Parteneriatul strategic cu SUA.

Deficit bugetar. Cabinetul Tudose are prima sa decădere

Noul prim-ministru a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american. Aceasta tocmai pentru a transmite un mesaj puternic.

Cele două decenii de Parteneriat strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre țările noastre. Relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale.

Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei. Şi că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori.

, a afirmat premierul Tudose, la întâlnirea cu ambasadorul SUA.

Mihai Tudose îi dă cu 2% din PIB pentru Apărare, faptele vorbeşte

Un punct important al discuțiilor l-a reprezentat modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România și SUA de pe noi baze.

Discuțiile au vizat necesitatea consolidării relațiilor economice bilaterale. Şeful Executivului și ambasadorul SUA au fost de acord că nivelul acestora nu reflectă încă stadiul excepțional al relațiilor politico-militare.

Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că, după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt, credibilitatea României la Casa Albă a crescut. Fapt ce se va reflecta și în încrederea investitorilor americani în economia românească.

, se arată în comunicat.

Întâlnire în octombrie investitori americani – Ambasada SUA – Tudose

Premierul Tudose va avea în octombrie o întâlnire cu potențiali investitori americani în România. Aceasta va fi pregătită de Guvern împreună cu Ambasada SUA.

România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aș vrea să prezint investitorilor americani oportunitățile de afaceri din țara noastră. Dar și să îi asigur că, în calitate de prim-ministru, înțeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate și predictibilitate.

, a subliniat șeful Executivului, citat în comunicat.

Share