home EVENIMENT, POLITICA Călin Popescu Tăriceanu sfidează pe faţă statul de drept

Călin Popescu Tăriceanu sfidează pe faţă statul de drept

Share

Având mari probleme cu procurorii DNA, Călin Popescu Tăriceanu sfidează făţiş statul de drept. El a cerut parlamentarilor, semnându-se “preşedintele Senatului României”, un lucru revoltător.

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Punctul central al acestui mesaj pus pe pagina sa de Facebook de Călin Popescu Tăriceanu este:

(…) fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA.

Aşadar, conducătorul unei camere a Legislativului român face apel la colegii săi să nu mai bage în seamă procurorii anticorupţie. Este extrem de grav. Motivaţia lui Tăriceanu?

!Este binecunoscută poziția mea potrivit căreia DNA nu mai slujește demult Justiția”, susţine Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului, anchetat de procurorii DNA, afrmă că “în spatele paravanului luptei necesare și legitime cu corupția” se află alte lucruri.

Călin Popescu Tăriceanu vorbeşte despre dosare scoase de la naftalină

Astfel, DNA ar fi devenit “prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici“. Politicianul aminteşte de “scenariul din campania electorală pentru alegerile locale“. Atunci, “DNA a scos în public cu surle și trâmbițe mediatice tot felul de dosare inconsistente“, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor“, spune Tăriceanu. Comentariul preşedintelui Senatului: “(…) coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri“.

Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA.

, spune politicianul, continuând astfel:

Nu putem să mai acceptăm judecăți cu măsură dublă. Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze,pentru că altfel sunt certați de Președintele Iohannis și de alți membrii ai corului prezidențial.

Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte, și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți.

Călin Popescu-Tăriceanu,
Președintele Senatului României

Share