EUROVISION SUEDIA Piesele calificate din prima semifinală

Share

Reprezentanta Moldovei, Aliona Munteanu, cu piesa “O mie”, s-a calificat în finala Eurovision 2013.

Pe merit, valoric, s-au calificat de asemenea şi daneza Emmelie de Forest, şi olandeza Anouk (care a avut probabil mari emoţii, fiind ultima anunţată).

În finală sunt, pentru că există foarte multe piese slabe în competiţie, şi unele dintre acestea, ca aceea a belgianului Roberto Bellarosa, ori piesa ratată a ucrainencei Zlatei Ognevici.

Cele zece melodii concurente care s-au calificat în finală sunt:

Moldova, Aliona Moon – „O mie”

Lituania, Andrius Pojavis – „Something”

Irlanda, Ryan Dolan – „Only Love Survives”

Estonia, Birgit Õigemee – „Et uus saaks alguse”

Belarus, Aliona Lanskaia – „Solayoh”

Danemarca, Emmelie de Forest – „Only Teardrops”

Rusia, Dina Garipova – „What If”

Belgia, Roberto Bellarosa – „Love Kills”

Ucraina, Zlata Ognevici – „Gravity”

Olanda, Anouk – „Birds”

Prima semifinală a demonstrat cu siguranţă un lucru: cât de bine poate i organizat concursul Eurovision. Totul, dar absolut totul a fost pur şi simplu perfect. Filmările, pe fiecare dintre evoluţiile muzicale, au fost ca şi cum ar fi fost clipurile însele.

Această semifinală a reconfirmat mediocritatea muzicii care se promovează în competiţia în care odată vedeam mari staruri ale muzicii europene. Azi am ajuns să gândim cum puţinele melodii reuşite nu se vor califica şi facem prinsori cinice despre care dintre cântecele cele mai slabe va învinge în finală.

Cele mai frumoase melodii (pentru că tot nu veni vorba) par a fi cea a danezei, ce interpretată de olandeza Anouk şi cea a basarabencei noastre. Dar ce mai contează frumuseţea în zilele de azi? Să zornăie banii…

Share