Ziua moţiunii. Moţiunea de cenzură a trecut. 241 de voturi pentru

Share

A început şedința plenului în ziua moţiunii, în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură. Aceasta se numeşte “România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor”.

UPDATE 13.53: Luni, vor avea loc consultări la Palatul Cotroceni cu partidele politice.

UPDATE 13.44: Ludovic Orban: Nici un parlamentar PNL nu a votat. Astăzi, am scăpat de o gaşcă din PSD. Gaşca Ponta – Grindeanu. Pentru ca lucrurile să revină la normal, trebuie să scăpăm şi de gaşca Dragnea – Olguţa – Firea. Doar când toţi pesediştii vor fi trimişi acasă, lucrurile vor reveni la normal în România.

UPDATE 13.41: Premierul Sorin Grindeanu îşi va anunţa demisia din funcţie în curând.

UPDATE 13.24: Liderul PSD i-a cerut încă o dată demisia lui Grindeanu, înainte de votul pe moţiunea de cenzură formulat de alde PSDcontra propriului guvern. Liviu Dragnea le-a propus azi-dimineaţă lui Sorin Grindeanu şi Victor Ponta funcţii de miniştri.

UPDATE 13.19: Raluca Turcan, PNL: “Nu putem fi părtaşi la albirea domnului Victor Ponta”.

Ziua moţiunii: Cine ar urma să facă parte din Cabinetul PSDragnea

UPDATE 13.02: Conform Mediafax, dacă moţiunea trece, prim-ministru ar urma să devină Florin Georgescu şi Eugen Teodorovici ministru de Finanţe. Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb îşi vor păstra portofoliile, anunţă surse politice.

UPDATE 12.58: Traian Băsescu a declarat că aleşii PMP au fost contactaţi până târziu în noapte de PSD, pentru a vota moţiunea. Soţiei deputatului PMP Octavian Goga i s-a promis o funcţie la Electrica, iar deputatului conducerea filialei judeţene PSD Covasna.

UPDATE 12.53: După debutul votului, deputatul ALDE a declarat presei că va vota contra moţiunii de cenzură.

UPDATE 12.52: După discursurile politice ale reprezentanţilor grupurilor parlamentare, a început votarea moţiunii. Senatorii sunt primii care votează. Votul are loc cu bilele la vedere, astfel ca liderii de grup de la PSD să vadă cum se votează şi să stabilească ulterior, dacă e cazul, măsurile punitive.

Ziua moţiunii. Câte voturi sunt necesare pentru aprobarea moţiunii

Moțiunea de cenzură este inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Pentru a fi adoptată este nevoie de cel puțin 233 de voturi “pentru”. Votul va fi secret, cu bilele la vedere. Ceea ce este o contradicţie. Ori este secret, ori cu bilele la vedere, pentru controlul politic.

Plângere penală împotriva deputatului PMP fugar Octavian Goga

Parlamentarii PSD și ALDE care sunt de partea lui Liviu Dragnea susțin moțiunea de cenzură. Aceasta susţine că doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuți voluntar sub comanda unui deputat, își împart posturi ministeriale și lansează atacuri ridicole.

Share