Wikileaks a descoperit sexul magistratilor romani

Share

~Emil Berdeli~

«Tot în telegrama sa către Washington, Jack Matlock scria:

„Ministrul justiţiei, Pop, ne-a vorbit mult despre obiectivele sale. Este în mod evident experimentat în ceea ce priveşte modul occidental de gândire juridică.

A vorbit despre planurile de a adopta o nouă Constituţie, care să garanteze drepturi individuale şi o guvernare democratică. Ne-a mai spus despre intenţiile sale de a stabili un sistem judiciar independent. Nu am avut impresia că ne oferă doar nişte fraze bombastice. A părut hotărât şi sincer”

Nu-i nevoie să vă spun eu ce s-a petrecut în justiţia românească din ’90 până în prezent, chiar dacă Teofil Pop, ministrul Justiţiei în Guvernul FSN, îi părea diplomatului american „sincer şi hotărât”, dar mai ales „experimentat în modul occidental de gândire juridică.”

wandervogeldiary

Însă am să mă refer la o altă telegramă WikiLeaks, una recentă, legată tot de justiţia din România, care contrazice peste ani optimismul lui Matlock.

Este vorba despre dezvăluirile magistratului Cristi Danileţ, care a vorbit despre dosare întocmite de SIPA (Serviciul Intern de Protecţie şi Anticorupţie), un veritabil serviciu de informaţii al Ministerului Justiţiei, în care sunt consemnate detalii despre relaţiile sexuale „ilicite” ale magistraţilor şi avorturile unor judecătoare.

„Fondatorul SoJust Danileţ (care a făcut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Ministerului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar ale cetăţenilor de rând.

El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi”

Danileţ a divulgat că, deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici accesibile ministrului de justiţie”, se arată în telegrama cu titlul:

„O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România”

, trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA din Bucureşti.. tot pe Agentia de investigatii media

Share