Website-ul StareaPresei.ro vă urează să aveţi un Crăciun Fericit!

Share

Website-ul StareaPresei.ro vă urează acum, pe 24 decembrie, seara, să aveţi un Crăciun Fericit şi să vise împlinească cele mai ascunse dorinţe de-acum încolo.

A fost un an greu şi tensionat. Dar a fost anul renaşterii. Acum mai bine de un an, pe 1 decembrie, am sărbătorit 100 de ani de existenţă a Statului Român, între frontierele sale naturale, cu speranţa că lucrurile, printr-o minune, vor merge mai bine odată cu acest moment.

Dar nu a fost aşa. Semnificaţia pe care noi, oamenii, o dăm unor astfel de momente nu are legătură cu pasul istoriei, care uneori se grăbeşte uimitor, iar alteori trenează exasperant.

Semnalul precursor al anului 2019 a fosz dat de români la Referendumul pentru familie, care era în realitate referendumul de legitimare a lui Dragnea, disperat să scape de puşcărie.

Dar PSD nu a priceput semnalul dar de români şi a mers înainte, ca tancul rusesc, drept spre zid. Lucrul s-a văzut în reacţia electorală din 26 mai, când PSDragnea a primit doi bocanci în cap.

Aşa cum am scris aici de mai multe ori, PSD nu s-a învăţat minte şi a acţionat electoral în continuare, în aceeaşi logică dragnistă, până la alegerile prezidenţiale, sângerând puternic şi pierzând electoral în continuare.

În pofida estompării actuale a mesajului antieuropean, el transpare mereu din declaraţiile liderilor săi, în frunte cu preşedintele Marcel Ciolacu, pe care am decis să-l numim aici Ciorcel Malacu’ de câte ori vorbeşte sau acţionează politic în această logică antidemocratică.

Acum, ne relaxăm. Dar lucrurile nu vor merge mai bine printr-o minune sau printr-o succesiune de minuni, ci prin ceea ce facem noi mereu.

Urmează noi vămi şi PSD trebuie să plătească preţul nenorocirilor şi dezastrului lăsat în urmă în cei trei ani de guvernare. În mai, avem alegeri locale. PSD trebuie înfrânt în toată ţara. La fel şi la finalul toamnei, în alegerile legislative.

Apoi putem să începem un nou ciclu pozitiv, de reconstrucţie a democraţiei liberale româneşti.

Aşa să ne-ajute Dumnezeu!

 

Share