home POLITICA Vova stând de vorbă cu Duhul Raţiunii

Vova stând de vorbă cu Duhul Raţiunii

Share

vladimir-putinCând era copil, mămica lui l-a întrebat pe Vova:

“Vova, ce vrei să te faci tu când o să fii mare?”

Vova i-a răspuns:

“Când o să fiu mare, vreau să mă fac preşedintele Imperiului Ţarist!”

Zilele trecute, Angela l-a sunat pe Vova şi l-a întrebat:

Vladimir Vladimirovici, de ce vă bâzâiţi Suhoaiele la limita spaţiului aerian finlandez?”

Iar Vovicika i-a replicat, hotărât:

“Finlanda este pământ rusesc din Evul Mediu, eu vreau să-l iau înapoi. Vreau dreptate istorică!”

În fiecare zi, avioanele F-18 Hornet din Flotila Finlandeză Karelia interceptează avioane ruseşti Su27 şi Mig29, se învârt în jurul lor, le fac fundiţe de abur pe la aripi şi le invită politicos să facă drumul înapoi spre casă.

Tot zilele trecute, Barack l-a sunat pe Vova, după ce Phillip i-a spus că trupele ruse pot invada estul Ucrainei în maximum 12 ore, şi l-a întrebat:

“Vladimir, ţi-ai dezangajat trupele la graniţa cu Ucraina. De ce nu ţi le şi retragi?”

Vova i-a răspuns, necruţător:

“Ucraina este pământ străvechi rusesc, leagănul civilizaţiei ruse încă din Evul Mediu. De aceea, noi vrem să o luăm înapoi, să o salvăm de imperialismul american!”

În planurile sale de disuasiune, prin urmare, Blocul NATO a stabilit ce face dacă Vova se urcă pe clădirea Kremlinului, scoate goarna şi dă semnalul de atac.

În acest moment, deja forţele aeriene şi maritime ale NATO au planuri de disuasiune, iar forţele aeriene le vor primi în scurt timp, pentru că zăltatul electrocutat din fruntea celui mai întins stat din lume a scăpat hăţurile şi se crede Gingis Han.

Zilele trecute, John l-a sunat pe Serghei şi l-a întrebat:

“Serghei, ce informatorii mei de nădejde tot scormoniţi voi prin Nagorno-Karabah?”

Serghei i-a răspuns:

“Vova mi-a spus că Nagorno e teritoriul Armeniei, disputat cu azerii, pe care el vrea să-l ia înapoi la Armenia, care e a noastră încă din Evul Mediu.”

O nouă navă militară americană urmează să fie trimisă în această vară în Marea Neagră, pentru a-l calma pe Vladimir, atunci când face excursii cu schiurile până pe Lună şi-napoi.

Zilele trecute, judokanul, omul de stat, iubitorul de căţei, prietenul lui Steven Seagal şi Gerard Depardieu, pescarul sportiv exemplar, iubitorul de oameni şi constructorul de stadioane olimpice care se afundă-n mlaştini Vova a fost sunat din nou de Angela.

Aceasta l-a-ntrebat:

“Vladimir Vladimirovici, înţeleg că vă-ntindeţi de la Nameln până la Insula Diomede şi de la Cape Fligely până la Muntele Bazardüzü, dar ce stat nu vreţi dv. niciodată să cuceriţi?”

Vova i-a răspuns, cu telefonul la ureche, plimbându-se ţanţoş, legănat, crăcănat, ca Jiji Becali, de-a lungul imensului său birou cât tot etajul doi al Ermitajului:

“Franţa. Acolo am un castel de 20 de milioane de dolari, unde vreau să mă duc cu iubita mea. Şi nici nu a fost a noastră-n Evul Mediu.”

Aşa că, văzând că nu mai e nimic de făcut cu Vova, puternicii lumii acum se gândesc cum să facă să-l trimită pe acesta în galeria marilor, iluştrilor, inegalabililor politicieni care au binecuvântat omenirea cu moştenirea lor de mecena: Pol Pot, Idi Amin, Che Guevara, Adolf Hitler, Benito Musolini, Hosni Mubarak, Moammar al-Ghaddafi, Yasser Arafat şi Saddam Hussein.

Share