VOMITORIU Crin Antonescu clonează declaraţiile lui Traian Băsescu

Share

“Am avut luni o discuţie cu primul-ministru, la care a participat şi dl. Dragnea, şi dl. Chitoiu, o discuţie care a vizat două subiecte: 1. Legea amnistiei; 2. Legea minelor.

Premierul a insistat, pornind de la această idee ca şi în cazul Roşia Montană, o idee stupidă, şi anume că se poate lua de mine, ca dânsul să spună ca nu e de acord ca anumiţi miniştri să spună că nu e bine că eu m-am opus, ca lider politic, din anumite raţiuni, că nu sunt de acord, dar, ce să vezi? în Parlament trece legea.

I-am spus limpede primului-ministru că, deşi există motive, raţiuni pentru a discuta serios despre o lege a amnistiei, eu nu cred că acest lucru trebuie făcut în fugă, în condiţiile în care primul ministru nu este în ţară şi în condiţiile în care nu există un aviz al ministrului Justiţiei.

Având în vedere că printre posibilii beneficiari ai unei asemenea legi ar fi un Adrian Năstase, un Voiculescu, domnul Fenechiu de la noi, domnul Nichita, domnul Dragnea. Deşi toţi avem opiniile noastre despre cum au fost condamnaţi aceşti oameni. ”

NOTA: Practic, Crin Antonescu foloseşte ideile lansate public de Traian Băsescu, rostogolindu-le şi adaptându-le intereselor sale intra-USL, prin descrierea mecanicii posibile a evoluţiei lucrurilor. Un exemplu elocvent în următorul intertitlu, de tipul “cam aşa se vor întâmpla lucrurile, iar noi va trebui cumva să ne scoatem din clinci”.

vezi un transcript mai amplu aici

Crin Antonescu: Ponta îşi riscă scaunul

“Convingerea mea, pe care am împărtășit-o și oficial, e că ei (n.n.: PSD) și dacă isi fac o majoritate, ma rog, găsesc o majoritate pentru aceste două legi – Amnistia și modificarile la Codul Penal – sa zicem ca ar fi chiar nevinovate, turbionul care s-a creat e extraordinar de puternic, deci Ponta își riscă scaunul la nivel european dacă face asta, la socialiștii europeni.

Si atunci problema e așa – este posibil ca ei în partid să aibă o presiune enormă. Reamintesc faptul ca e un partid mare, care are un electorat fidel si un electorat se construieste și de aia sunt mai puțin sensibili la opinia publică și mai mult la electoratul lor, ca sa nu zic baroni – și atunci chiar si un esec, o anulare sub presiune a legii, ii da cel putin lui Victor sanse sau posibilitatea de a spune #Domnilor, ati vazut, am facut tot ce s-a putut, dar pe noi ne distruge, pentru că avem un alt tip de relatie cu electoratul, un alt electorat, cu alte exigente și cu alte informații.#

In cazul asta, si efecte pozitive ale legii nu se aplica, fie si cu un pret mare, pentru ca asa-i la noi chestia asta si nici noi nu vom iesi curati din chestia asta.

Gândiți-vă că presiunea este enormă – PDL-ul astăzi, nu prea conteaza ce face PDL-ul, PDL-ul schimba liderii grupurilor parlamentare, pentru că au semnat ce au semnat. Și vă aduc aminte că schimbă niște oameni tari, care au mai rămas în partidul ăsta, niste oameni tari – și Toader și Rădulescu nu au făcut-o de capul lor, ci în schimbul a ceva, au facut-o pentru partid și acum ii schimă la sacrificiu.”

Share