home CORUPTIE, EVENIMENT, POLITICA Vom avea cazuri de corupţie pe accepţia de refugiaţi

Vom avea cazuri de corupţie pe accepţia de refugiaţi

Share

Toată logistica pentru refugiaţi, de la Internet, la tipizate, apoi saltelele, paturile, hainele, mâncarea şi casele acestea-tip (de genul celor de ciment, din Costineşti, dar izolate termic şi încălzite, că vine iarna) vor costa bani grei.

Ele se vor realiza prin achiziţii publice, de către firme contractante. În jurul acestor contracte vor izbucni scandaluri de corupţie. Sunt curios dacă Ghiţă va asigura Internetul necesar acestor centre şi sistemul informatic, ce va trebui să fie compatibil cu cel european, ca Poliţia de Frontieră Română să comunice cu suratele ei din UE.

Toate acestea, se pare, ar putea fi pe bani europeni, deci vor apărea în afacere, unde e un caz de corupţie, şi DLAF, şi OLAF. O pâine de mâncat pentru noi, jurnaliştii.

Acoperire informativă

Partea de acoperire informativă a accepţiei de refugiaţi sau a readmisiei în ţara din care au sosit va fi realizată de serviciile secrete. Serviciile secrete ale statelor UE au o listă cu indivizi suspecţi de terorism, apropiaţi ai diferitelor reţele teroriste islamice, precum Al Qaeda şi ISIS, a căror intrare în statele UE este aşteptată. Există poze, semnalmente, cicatrici, uneori amprente. Aceşti oameni, când vor fi prinşi, vor fi arestaţi.

Problema este că sunt alţii, mulţi alţii poate, despre care nu se ştie nimic, care puiesc acum din necunoscuta care este Statul Islamic, antrenaţi pentru a se dizolva în masa de refugiaţi şi apoi a ataca.

Despre tradiţia seculară în astfel de misiuni, asemănările şi deosebirile dintre teroriştii moderni şi Secta Asasinilor de la Alamut, am scris articolul Secta Asasinilor de la Alamut şi terorismul islamic modern.

Aşadar, dacă unii terorişti pot fi identificaţi şi arestaţi încă din centrul de refugiaţi, alţii se vor face nevăzuţi imediat ce vor ajunge aici, dacă au primit o misiune specială, ori vor sta cuminţi şi vor aştepta trecerea timpului.

Pentru ultimele două categorii, serviciile secrete vor avea de lucru mult timp de-acum încolo. Se vor produce atentate? Probabil că nu vom scăpa de asta, dar acum nici nu mai avem încotro. Voi explica în continuare de ce anume.

Ce a vrut să spună Iohannis cu “am putea să fim obligaţi să primim mai mulţi refugiaţi”

Aşa cum am văzut, lungimea frontierei noastre cu Serbia şi Bulgaria este de peste 400 de kilometri. Nu putem să respingem pe o lungime de peste 400 de kilometri mii sau zeci de mii de refugiaţi şi nici nu se procedează astfel.

Este clar că vom avea probabil şi peste 1.500 de refugiaţi (câţi am spus oficial că putem primi), şi peste 7.000 (câţi ne-au fost alocaţi iniţial). Dacă vom avea, peste câteva luni (şi exodul va continua şi anul viitor) 10.000 de refugiaţi rămaşi după readmisia altor 15.000 înapoi, în Bulgaria şi Serbia, vom fi obligaţi să negociem o cotă de refugiaţi mai mică cu Comisia Europeană. Eu cred că la aceasta se referea Klaus Iohannis.

Găbiţă Anticorupţie creşte, Ponta devine fluturaş

Cine este maestrul ceremoniilor pe Administraţie şi Interne, pe evidenţa refugiaţilor şi peste Poliţia de frontieră sau Jandarmi (care vor avea rolul necesar represiv în chestiune)? Gabriel Oprea, ministrul MAI, vicepremier, omul care conduce de facto azi Executivul.

Cine este maestru de ceremonii peste serviciile secrete? Preşedintele Klaus Iohannis. Aceşti doi oameni vor creşte ca putere efectivă politică şi administrativă, în timp ce Victor Ponta, dacă va continua să se umilească rămânând în funcţie, va deveni şi mai fluturaş decât acum.

Citeşte şi
Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat înăsprirea serioasă a cadrului legal al imigrației refugiaților. Aceasta
Europa s-ar putea confrunta cu o nouă invazie de refugiaţi din Orientul Mijlociu, avertizează comisarul
Există un dosar penal, în care Ponta, Chițoiu, Daniel Constantin, Mircea Dogaru și Dorin Lazăr
De ziua lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi Piedone i-au făcut acestuia cel mai frumos
Iresponsabilul Vesel Ponta va mai rămâne în Mexic până duminică, atunci când aici va avea
Huffington Post îl ironizează pe Ponta, pentru discursul său de la Summitul din Mexic, pentru
O delegaţie din Bundestagul german a refuzat să se vadă cu premierul Ponta, pentru că
Orbită de strălucirea elitrelor instalatorilor de la Tubulatură, Elena Udrea le-a luat apărarea lui Victor
Peste 1.000 de protestatari au manifestat în centrul Bucureştiului, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, ministru
Aud tot mai mulţi vectori de opinie ventlând ipocrizia cu refugiaţii folosiţi ca forţă de
Share