home POLITICA Vocea Rusiei trasează noi sarcini puciştilor

Vocea Rusiei trasează noi sarcini puciştilor

Share

Strategii din spatele Radio Moscova (Vocea Rusiei) par a se fi resemnat deja cu ideea că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Următorul obiectiv fixat de Vocea Rusiei este câştigarea de către USL a alegerilor parlamentare.

Dacă aceste elemente de strategie se vor verifica în timp, va fi clar că între Uniunea Social Liberală şi centrul de putere de la Moscova există o legătură de-acum publică, consacrată, pe care nici una dintre părţi nu se mai chinuie măcar să o oculteze cât de cât.

Măcar de-acum încolo avem certitudinea asupra originii a ceea ce în presa occidentală s-ar putea numi foarte bine o situaţie de political unrest. Este greu de crezut că o parte din clasa politică dintr-un stat execută planurile publicate pe website-ul organului de presă al unui alt stat, dar între cele două acţiuni nu există o legătură cauzală directă.

E şi mai greu de crezut că la Radio Moscova lucrează nişte rebeli, pe care i-a apucat amocul şi le-a venit, aşa, să scrie despre ce se întâmplă în România, în timp ce în Rusia jurnaliştii cu adevărat independenţi sunt ucişi.

Sub titlul Posibila strategie a USL pentru câştigarea alegerilor parlamentare, Vocea Rusiei atrage atenţia că…

în perioada următoare, coaliţia anti-Băsescu va trebui să formuleze o strategie care să-i asigure supravieţuirea şi un scor adecvat la alegerile parlamentare

În timp ce Traian Băsescu dă semne clare că-şi doreşte o coabitare spre binele ţării, USL e sfătuit să nu coabiteze cu preşedintele legitim ales al românilor:

O bună parte din liderii USL au ajuns la concluzia că o coabitare cu Traian Băsescu este imposibilă, iar această convingere îi va forţa să continue lupta politică, indiferent de circumstanţe

Urmează planul, descris în amănunt, cu o precizie de necrezut. Aş fi curios dacă acest autor, Valentin Mândrăşescu, există cu adevărat şi, dacă da, unde stă, ce cetăţenie are şi cum anume îşi scrie textele. Mândrăşescu afirmă că până la alegeri…

Coaliţia anti-Băsescu va încerca să pună în aplicare un plan de obstrucţie administrativă sau reorientare a structurilor ce sunt percepute de opoziţie ca fiind aservite preşedintelui

, conform liniilor de ofensivă trasate de Crin Antonescu:

Parchetul, DNA, sponsorii «privaţi» ai PDL şi ai presei portocalii şi însăşi presa portocalie

Aş fi curios să ştiu ce este, după Radio Moscova, “presa portocalie”, trecând peste faptul că autorul acesta are meteahna ghilimelitei fixată în scriitura sa exact ca noua generaţie de jurnalişti români făcuţi la normă, cu profesori de presă ocupaţi cu altele, nu cu formarea de jurnalişti.

Dar să trecem. Oamenii aceştia nu ştiu ce este o democraţie veritabilă, cum funcţionează ea şi nici nu pricep care sunt mecanismele statului de drept.

Execuţia acestei strategii servite pe tavă de Radio Moscova pentru USL va implica “un efort considerabil”, întâmpinând “o rezistenţă substanţială din partea susţinătorilor preşedintelui, integraţi în diverse structuri ale statului”.

După principiul “cine nu e cu noi e împotriva noastră”, toţi cei ce se vor opune minării statului de drept de către USL vor fi identificaţi ca fiind susţinători ai preşedintelui Băsescu. Dacă după legislative USL formează noul executiv, va urma o acerbă vânătoare de vrăjitoare.

Să revenim la datele continuării atacului asupra instituţiilor statului de drept:

Înlocuirea şefilor de la Parchet şi DNA, deschiderea cât mai rapidă a unui număr foarte mare de dosare penale împotriva persoanelor «racordate» la banii statului

, apoi urmează cel mai grav punct din acest plan: subordonarea politică a Justiţiei, prin…

concentrarea acestor dosare în mâinile unui grup restrâns de magistraţi «siguri» din punct de vedere politic şi încercarea de a bloca fluxurile financiare care alimentează structurile politice care susţin preşedintele suspendat şi presa portocalie

Mai mult, activitatea Parchetului şi DNA…

“(…) va trebui monitorizată îndeaproape pentru a evita «scurgeri» de dosare şi alte probleme care ar putea fi generate de faptul că atât Parchetul cât şi DNA vor deveni focare unor serioase conflicte interne

Autorul sau autorii acestui set de sarcini trasate se visează un fel de Stratfor rusesc şi trag concluzii care dovedesc cât de mare este diferenţa în realitate între cei ce pun la punct aceste strategii şi meseriaşii americani la care ne-am referit:

Dacă această analiză este corectă, numirea Monei Pivniceru la Ministerul Justiţiei devine o condiţie sine qua non pentru supravieţuirea politică a USL

Dacă această analiză este corectă, bine zis. Pentru că analiza este total eronată. Iar dacă tot acest plan se bazează pe… Mona Pivniceru… puah! Înseamnă că există o acută penurie de cadre între pucişti. Băieţi, nici nu ştiţi în ce vă băgaţi.

nota: Crin Antonescu critică de zor, în discursul său politic, amestecul Comisiei Europene şi al Statelor Unite în treburile interne ale României, aşa cum făcea şi Nicolae Ceauşescu. Nu l-am auzit însă niciodată să critice Kremlinul. Oare de ce?

Share