home CORUPTIE, POLITICA Vladimir Tismăneanu: Canaliile PSD-ALDE promovează interesele Rusiei

Vladimir Tismăneanu: Canaliile PSD-ALDE promovează interesele Rusiei

Share

Vladimir Tismăneanu, politolog american de origine română, prezintă tabloul politic al momentului în ceea ce privește România prin 2 postări pe Facebook.

Profesorul de la Universitatea din Maryland atrage atenția că actuala coaliție guvernamentală, împreună cu oficinele propagandistice din presă și oamenii infiltrați în Justiție, încearcă să smulgă România din UE și NATO și să o apropie de Rusia.

Vladimir Tismăneanu despre coloana a cincea Rusiei din România

Tismăneanu îi transmite președintelui României Klaus Iohannis că trebuie să apere interesul național, iar în momentul de față asta însemnă susținerea candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru conducerea Parchetului European.

“Pe teritoriul României acționează ceea ce se numește o Coloană a Cincea. Condusă de Dragnea, Valcov, Tăriceanu, Dăncilă, Tudorel Toader, Carmen Dan, Teodorovici, Meleșcanu, inspirată direct de securistul Felix, de gușterul fugar Ghiță și acolitul său Gușă, cu sprijinul variilor gunoaie care au acaparat poziții în justiție (Adina Florea, Savonea) și presă (Capsali, Ghilezan, Hoandră, Badea și alți gâzi), de conivență cu toate scursurile și jegurile acestor vremuri triste, Coloana a Cincea este decisă să slujească interesele Rusiei și să smulgă România din UE și NATO.

Vladimir Tismăneanu: Iohannis trebuie să susţină candidatura Codruţei Kovesi

Interesul național impune să se acționeze categoric și neîntârziat împotriva acestor planuri criminale! Datoria presedintelul României este să apere interesul național. La ora actuală, acesta înseamnă, acut și urgent, susținerea candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru conducerea procuraturii UE!”, scrie analistul politic în prima postare.

Totodată, Vladimir Tismăneanu face o radiografie a presei românești și evidențiază că în prezent aceasta poluează spațiul public împreună cu cei de la putere promovând interesele Rusiei, iar jurnalismul independent este pe cale de consecință sub asediu.

În viziunea politologului, regimul politic din România este o dictatură cleptocratică în forma ei cea mai obscenă.

“Ciumă roșie este reîncarnarea, mult mai periculoasă și nefastă, a patrulaterului roșu, când pedeseriștii lui Ilici și Văcăroiu dansau cazaciok în compania lui Vadim, Ungheanu, Păunescu și alți stalino-fasciști. Pe atunci, România nu era în NATO și UE. Pe atunci, era activ președintele moral al României, Corneliu Coposu. Pe atunci, existau jurnaliști independenți care aveau propriile show-uri la varii televiziuni. La ora actuală, spațiul public este poluat la maximum, țara este capturată de o bandă de infractori, tâlhăria a devenit moneda curentă, jurnalismul independent este sub asediu, iar canaliile din Coloana a Cincea promovează cu maximă nerușinare interesele ruse. Suntem la ceasul dictaturii cleptocratice în forma ei cea mai obscenă…”, analizează Vladimir Tismăneanu în a doua postare.

Citeşte şi
Tismaneanu: "zidurile blocului nostru de pe Connecticut Avenue au inceput sa se zguduie. Intai am
Se vor implini in curand, pe 8 mai, noua decenii de la intemeierea Partidului Comunist
Predau un curs doctoral despre perspective comparative asupra totalitarismului.
Deputatul PSD Sorin Bota, semnatar al motiunii de cenzura, s-a razgandit. Surse citate de Digi24
Aşa sunt mascate şpăgile grele date de conducerea dăncilistă a PSD către greii partidului, pentru
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu are o noua izbucnire furioasa la adresa Vioricai Dancila, enervat ca
PSD mai are exact cinci zile de guvernare, a declarat europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL,
Nu am putut să cred că voi scrie vreodată despre Diversiunea Paleologu. Băiatul Ambasadorului Golanilor,
Cristian Tudor Popescu a avertizat ca „cel mai periculos personaj de pe scena politica” este
Deputatul PSD de Maramureș Marius Sorin Bota a avut o reacție publică la adresa președintelui
Share