home POLITICA, Rep. MOLDOVA Vlad Filat in pana de curent la Casa Studentilor

Vlad Filat in pana de curent la Casa Studentilor

Share

Ieri seara, in timpul intalnirii premierului basarabean Vlad Filat cu studentii moldoveni din Bucuresti, curentul electric s-a intrerupt, probabil in premiera dupa anul 1990.

FOTO: EPD

Spun “probabil in premiera”, ca sa pastrez o rezerva de siguranta, insa eu nu cunosc, din anul 1994, vreo astfel de situatie, asa cum nu cunoaste nici unul dintre prietenii mei cu care am discutat.

Pot spune ca am facut la repetitii in aceasta cladire cu Grupul Coral Sound de nici nu mai stiu, dar lumina nu a cazut niciodata. Ieri, am intrat in cladire admirand masinile bengoase de la intrare si constatand prezenta bodyguarzilor de la SPP.

Culisele semnarii tratatului privind regimul frontierei cu Moldova si reflectarea ei in presa moldoveneasca (Anne-Marie Blajan)

Unuia dintre ei i-am spus, evident ironic: “Inteleg ca ati venit la noi, la repetitie, de obicei nu avem astfel de vizitatori”. Mi-a confirmat, explicandu-mi ca da, asa e. Cred ca nu prea intelegea la ce ma refer.

In timp ce imi iroseam banii pe o cafea de la automat, pentru ca acest lucru s-a petrecut dupa ce am asteptat ca un alt bodyguard sa sparga banii pe o cafea, l-am intrebat pe acesta cine este in vizita la CCS. Mi-a spus cine.

Am intrat in repetitie. Incalzire. Zbang – a cazut lumina! Asa am tinut-o toata repetitia. Prima piesa. “Sicut locutus est”, din “Magnificat” de JS Bach. Stiti ce bine se repeta pe intuneric? Iti ciulesti urechile mai bine. A doua…

Un „Tratat” ca o noua sarma ghimpata (Romanian Global News)

Filat s-a intalnit cu studentii basarabeni, dupa ce a semnat „Tratatul între România şi Republica Moldova privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră”, criticat de catre studentii basarabeni ca fiind o noua sarma ghimpata pusa intre romani si romani.

„Tratatul este un document modern, care se înscrie în categoria acordurilor-tip tehnice privind regimul frontierelor, care reglementează gestionarea frontierei comune şi cooperarea între autorităţile de frontieră din România şi Republica Moldova”, se arata totusi intr-un comunicat al MAE, care incearca sa abureasca realitatea, crede Romanian Global News.

Daca lucrurile stau astfel: a taiat sau nu a taiat cineva lumina la Casa Studentilor, ca sa-i transmita lui Vlad Filat un mesaj anume?

Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, la TVR: Nu s-a vrut semnarea Tratatului de frontiera. Din 2003 au avut loc 14 runde de negocieri pe subiect (HotNews)

De pe HotNews avem alta perspectiva: din anul 2003, adica de cand au venit comunistii la putere, ne-am tot intalnit cu emisarii Republicii Moldova, dar s-au pus atat de multe talpi la negocieri, ca nu s-a semnat nici un tratat.

O fi deranjat oare cineva ca Filat a semnat tratatul, l-a filat pe om si, cand a intrat in Casa Studentilor, i-a filat corentul, ca sa-i transmita un mesaj filat anume? Ceea ce trebuie sa intelegem este ca, dincolo de faptul ca nu stim daca nu cumva este o simpla coincidenta, acesta e genul de mesaj ambiguu si amenintator pe care-l transmit rusii in astfel de situatii.

Va dati seama in ce stare de tensiune au intrat bodyguarzii mei, cu care ma distram cinci minute mai devreme la intrarea in Casa Studentilor? Nu puteam eu sa ii vaz, ca eram in repetitie, dar cred ca faceau ca trenul in gara cu calusu-n gura.

Intalnirea lui Vlad Filat cu studentii basarabeni din Bucale a mai durat inca un sfert de ora, dupa care SPP a facut o evacuare tipica, pentru situatiile de urgenta a studentilor basarabeni, apoi l-au scos pe Filat in siguranta din cladire.

Televiziunile, cu luminile din acumulatori, au filmat totul. Nu am vazut si daca au consemnat ceva despre acest incident. Poate minor.

Citeşte şi
„Ucrainizarea” ca fapt şi consecinţă

Ultimele dezvăluiri Wikileaks atestă că România s-a temut de o posibilă „ucrainizare" a coaliţiei de Read more

Revista presei. Continuă batjocura la adresa Lotului Troşca

~Filat si Ghimpu, front comun pentru limba romana~Andreea Vass si Marius Necula, favoriti pentru Ministerul Read more

Ce se ascunde in spatele eliminării Istoriei Românilor

Moscova a reuşit să-i convingă pe americani că nu armatele ruse la Nistru sunt problema Read more

ISTORIA ROMÂNILOR: Ultimatum Guvernului Filat

"Cerem de la guvernul RM: predarea în continuare în şcoli a “Istoriei Românilor”! În caz Read more

Revista presei. Publika TV a fost cumparat pentru Ghita

~posibil mistret paros de la CJ Braila jigneste jurnalista~castravetele romanesc vs. E.coli~Dragnea blocheaza banii UE~PDL Read more

Revista presei. Filat, pe lista de spaga a lui Vantu

~Coridorul IV, sase licitatii contestate~reforma pietei muncii~Basescu asteapta un om competent in locul lui Botis~imobiliarele Read more

Lupii din România atacă Republica Molotov (Patrichi pentru Arena.md)

Cum stăm acum la gura sobei, amarnic se mai potrivesc poveştile cu lupi. Când eram Read more

Filat, misterioasă vizită privată în Elveția (ArenaMedia)

Premierul Filat este într-o vizită privată de două zile în Elveţia. Nimeni nu stie de Read more

Marian Lupu presedinte interminar (HotNews)

Liderii celor trei partide pro-europene din Republica Moldova au semnat joi dupa-amiaza acordul de reconstituire Read more

Filat, omul-orchestră (Pdd)

Premierul Vladimir Filat a devenit presedinte interimar al Republicii Moldova.

Share