home POLITICA Visul Georgian. Partidul. Coaliţia. Asemănările cu România

Visul Georgian. Partidul. Coaliţia. Asemănările cu România

Share

În ultimele zece zile am scris despre situaţia tensionată, extrem de tensionată din Georgia. Este bine de făcut o precizare: am scris despre partidul Visul Georgian.

Citizens for democracy in Georgia

Există Visul Georgian – Georgia Democratică, la care m-am referit, care este vârful de lance şi forţa motrice a unei coaliţii cu acelaşi nume, Georgian Dream.

Ca şi în România şi Republica Moldova, Federaţia Rusă a ales să folosească o coaliţie eteroclită de partide, pe care să fundamenteze manipularea psihologiei maselor.

Georgian Dream Coalition este formată din:

Visul Georgian – Georgia Democratică
Partidul Republican al Georgiei
Georgia Noastră – Democrații Liberi
Forumul National
Partidul Conservator al Georgiei
Industria Va Salva Georgia

Ironia face că printre partidele membre este și… Partidul Conservator al Georgiei! Care are ceva în comun cu PC-ul nostru – schimbarea taberei politice. Şi PCG, ca şi PC, a fost aliat la guvernare cu portocalii, însă cu cei ai lui Saakaşvili, pe care ulterior i-a trădat.

Dar aceasta este mai puţin important. Ceea ce contează este că orice mișcare politică de diversiune poate fi constituită sub orice umbrelă politică, de preferință, gândesc probabil strategii Kremlinului, sub cea a unei coaliții conduse de un tip cu bani mulți, legat de “sistem”.

Share