home CORUPTIE, POLITICA Viorica Dăncilă este revoltată că Iohannis nu îi cere părerea

Viorica Dăncilă este revoltată că Iohannis nu îi cere părerea

Share

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă este scandalizată că preşedintele Iohannis şi Guvernul Orban refuză să îi solicite ajutorul, în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Nu am fost sunată niciodată. Dacă ar fi făcut-o, aş fi dat un răspuns pozitiv şi aş fi ajutat”, susţine Dăncilă.

„Este clar că ei nu pot face faţă acestor provocări, iar pe de altă parte la fel de clar este faptul că vor să acţioneze în mod individualist, că nu acceptă ajutorul specialiştilor, a foştilor miniştri ai Sănătăţii, ai Finanţelor, ai foştilor premieri sau foşti şefi de stat. Cred că de data aceasta este nevoie de o acţiune comună”, a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă a fost sunată să i se ceară sfatul, Dăncilă a negat.

„Nu, nu am fost sunata niciodată. Dacă ar fi făcut-o, aş fi dat un răspuns pozitiv şi aş fi ajutat, dacă puteam. Atunci când este vorba de vieţi omeneşti, cred că fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm. Dacă m-ar fi sunat, aş fi acceptat cu toată deschiderea, pentru că dincolo de politică, pentru noi viaţa oamenilor este primordială.

(…) Cu toate că vedem că nu pot gestiona această criză, liberalii nu vor niciun sprijin de la alţi oameni, care au experienţă în domeniu, care ştiu lucruri, care ştiu cum se lucrează între instituţiile statului. Sunt convinsă că fiecare dintre noi ar veni în sprijinul guvernului fără măcar să ni se pomenească numele. Am face cu toţii asta din convingere şi cu dorinţa de a rezolva situaţia în care ne aflăm”, a mai spus Dăncilă.

Dancila spune apoi că „dacă aş fi fost prim-ministru” ar fi făcut un mare sfat popular cu toţi foştii premieri, preşedinţi şi miniştri din ultimii 30 de ani pentru a găsi soluţii.

„Dacă aş fi fost prim-ministru acum, aş fi chemat toate partidele politice, aş fi chemat toţi foştii miniştrii ai Finanţelor, ai Sănătăţii, ai Agriculturii de la revoluţie încoace, pe foştii premieri şi preşedinţi, luând în considerare experienţele fiecăruia dintre ei.

Aş fi făcut grupuri de intervenţie pe cele 8 regiuni, întrucât pentru a putea interveni rapid, trebuie să cunoşti situaţia existentă, trebuie o mai bună legătură cu autorităţile locale, care se confruntă cu multe probleme şi care fac tot posibilul să ia cele mai bune măsuri ca să iasă cu bine din această situaţie. Aş fi dat dovadă de foarte multă deschidere”, a mai spus Dăncilă.

Share