home POLITICA Viorel Cataramă a fost informatorul Securităţii comuniste

Viorel Cataramă a fost informatorul Securităţii comuniste

Share

Viorel Cataramă, candidat la prezidenţiale, a fost informator al Securităţii, iar notele pe care le transmitea erau semnate de acesta atât cu numele real cât şi cu cele conspirative, „W”, „Viorel” şi „Voicu”, susține o adeverinţă CNSAS.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

“În baza Notei de Constatare nr. DI/I/1583 in 15.10.2019, întocmită de Direcţia de Specialitate din cadrul CNSAS, în care se regăsesc următoarele elemente: domnul Cataramă Viorel figurează în dosarul fond informativ nr. I 542786 (cotă CNSAS), titlular VRHP Domnia sa, economist la Întreprinderea de Comerţ exterior „Tehnoforestexport”, ulterior (din ianuarie 1987) reprezentant în România, prin intermediul Oficiului „Argus”, al firmei olandeze „Belco” – partener comercial al ICE „Tehnoforestexport”, figurează în dosar cu numele real, precum şi în calitate de candidat la recrutare, în atenţia unităţii centrale a Securităţii cu atribuţii pe linia întreprinderilor de comerţ exterior.

În dosarul I542786 (cotă CNSAS) titlular VRHP, s-au identificat documente în care i-a fost atribuit de către ofiţerii de Securitate numele conspirativ „VIOREL”, cât şi documente olografe, semnate de căre domnul Cataramă Viorel atât cu numele real, cât şi cu numele conspirative „W” şi „Voicu”, se arată într-o adeverinţă publicată de CNSAS.

Potrivit aceluiaşi document, Direcţia de Specialitate a identificat mai multe informaţii pe care Viorel Cataramă le-a transmis Securităţii, între care se regăseşte o notă din 12.09.1985, olografă, semnată cu numele real.

Citeşte şi
Ludovic Orban continuă curăţenia generală în urma PSD. Carcalacii lăsaţi de PSD în Sănătat sunt
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că va verifica oportunitatea emiterii ordinului privind concesionarea terenurilor
CCR a întors decizia Biroului Electoral Central (BEC) şi a validat, surprinzător, candidatura lui Viorel
Un sadic bine intenţionat a luat o cataramă şi a început să bată un crin
ÎCCJ a respins ca inadmisibilă contestaţia a senatorului PC Dan Voiculescu contra deciziei prin care
Nicolae Breban anunţă, într-o scrisoare deschisă, că se retrage din consiliul Uniunii Scriitorilor din România
Regizorul Cireşarilor Andrei Blaier şi actorul Alexandru Repan au fost colaboratori ai Securităţii, susţine CNSAS
Lunga vară fierbinte a anului 1989, ce avea să-l ducă pe Groşan de la Bucureşti
Nastase si Ilici il apara pe Severin~cine pe cine a mai turnat. azi, Besoiu pe
Intrebat daca a fost contactat dupa intoarcerea de la Paris, Grosan raspunde cu o seninatate
Share