VIDEO Victor Ponta şi Tăriceanu şi-au unit nevoile şi se duc în prăpastie

Share

ALDE, formaţiune-fantomă condusă de Tăriceanu, şi Pro România, condusă de Ponta, fuzionează, se iau de mână şi se aruncă în prăpastie.

Acum un an şi ceva, vorbeam despre cei trei pitici care nu s-au decis cum vor să se arunce-n fântână: separat sau toţi deodată. S-au aruncat separat. Acum, cei doi aproape înecaţi se mai aruncă o dată, dar împreună

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat fuziunea celor două formațiuni. Noul partid se va numi Pro România Social-Liberal. Ponta a făcut dese referiri la formarea USL din 2010.

Cele două formațiuni vor avea candidați comuni. 60% de pe locurile eligibile vor fi ocupate de reprezentanții Pro România, iar 40% de către cei de la ALDE.

 

Victor Ponta:

Ne îndreptăm spre prăpastie, cineva trebuie să facă ceva să-i oprim, așa cum am făcut în 2009-2010. Trebuie să lăsăm deoparte orice fel de ezitări și să luăm decizii, la fel că în 2010, să ne unim forțele și să oprim actuală guvernare.

Ce se întâmplă seamănă mult prea mult cu anul 2009-2010: alegeri, tăieri, distrugerea firmelor. În 2012 am reușit să ctoate România din criză și șapte ani oamenii au dus-o bine. Acum suntem iar în criză, construim o alternativă care să se opună măsurilor greșite ale Guvernului PNL.

PSD nu a vrut și nu vrea să fie un partener în opoziție față de președintelui Iohannis și Guvernului PNL. Au făcut blat politic, acceptă să fie un sac de box pe care îl lovesc Iohannis și peneliștii.

Liderii PSD vor să piardă, cum au pierdut și la București, să facă non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru, noi ne vom lupta cu Iohannis, cu PNL și USR. Avem curaj, ceea ce le lipsește liderilor PSD.

Avem experiență scoaterii României din criză, în 2012. Vom avea candidați comuni la alegerile parlamentare pe listele partidului Pro România Social-Liberal

Călin Popescu Tăriceanu:

Ne dorim să ne asumăm rolul de adevărată forță de opoziție. PSD i-a oferit lui Iohannis pe tavă realegerea prin desemnarea doamnei Dăncilă.

Avem o experiență pe care o pun în față. Și eu, și Victor am fost premieri, într-o perioadă în care România a cunoscut bunăstare și au fost respectate drepturile și libertățile cetățenilor.

Vom intra într-o recesiune gravă, după alegeri ne vom trezi cu FMI la București. Guvernul va lua aceleași măsuri pe care le-au luat Băsescu și Boc.

Share