VIDEO Predoiu, către USR: Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari

Share

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a avut o serie de vulgarităţi, în plenul Camerei Deputaţilor, despre cei de la USR.

Aceştia l-au chemat în Parlament, să prezinte situaţia luptei antidrog, “că nu mai cumpără nimeni această retorică, în care toţi sunt răi şi numai ei sunt buni”.

Predoiu, către USR: Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari

Predoiu, cu o verbozitate neaşteptată, a vorbit despre retorica USR, “în care se face numai rău în România, până ajungeţi voi la guvernare, unde au mai fost duşi de urechiuşe şi unde au plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică”.

”Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din umbră. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală, şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta”, le-a mai spus Predoiu celor de la USR, de la pupitru.

”Aţi spus că ministerul e distrus, v-am dat cifre şi v-am arătat că nu e distrus. Aţi spus că eu îl distrug, v-am arătat şi v-am demonstrat cu cifre documentabile că nu e distrus.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu, criză de nervi la pupitrul Camerei Deputaţilor

Mâine, dacă plec de la minister, las cel puţin ceva în urmă, 44 de grupuri de crimă organizată destructurate şi sute de kg confiscate în trei luni de zile şi continuăm şi mai sever.

Dacă reţi să vorbim de distrugere, cred că sunteţi obsedat de acest cuvânt, asta este logica dvs, nu sunteţi Uniunea salvaţi România, sunteţi Uniunea Distrugeţi România.

Distrus e simţul dvs de logică când veniţi să vă frângeţi degetele aici pentru lupta antidrog şi propuneţi proiect de lege pentru consumul drogurilor, legal.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu: Desfiinţez Inspectoratul de Poliţie Constanţa

Distrus e bunul dvs simţ când ţipaţi la celelalte partide că sunt corupe dar nu sufflaţi o vorbuliţă despre cazurile de corupţie din partidul dvs., cercetate de către procurori.

Distrus e patriotismul dvs, tot anul trecut nu aţi făcut decât să împiedicaţi să ridicăm MCV, ceea ce mi s-a părut o lipsă de patriotism. Oricum, aţi fost un adversar slab, să ştiţi, nu m-a satisfăcut, ca să zic aşa.

Nu faceţi decât să denaturaţi lucrurile. (..) Nu mai cumpără nimeni această retorică în care toţi sunt răi şi numai dvs sunteţi buni, în care se face numai rău în România până ajungeţi dvs la guvernare unde aţi mai fost duşi de urechiuşe şi unde aţi plecat cu pantalonii murdari, la prima bătălie politică.

“Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală”

Sunteţi distruşi din clipa în care v-au lăsat cei care v-au creat şi v-au manipulat din urmă, înţelegeţi? De atunci sunteţi distruşi. Aţi rămas fără epoleţi, cu dinaintea goală şi acum nu faceţi decât să atacaţi pe toţi cei care vor să facă ceva în ţara asta”, a spus Predoiu în plenul Camerei Deputaţilor.

Ministrul a respins acuzaţiile Opoziţiei că s-a ascuns de Parlament prin amânarea dezbaterii şi a arătat că va rămâne totdeauna la dispoziţia Parlamentului.

”Ultima oară tot la invitaţia dvs am fost aici, nu cred că am fugit şi cred că dvs aţi plecat puţin cu coada între picioare”, a spus Predoiu.

La fel de reacţionar şi înverşunat ca PSD

Ministrul a afirmat că cei de la USR au menţionat strategiile MAI, arătând o necunoaştere profundă a domeniului. ”Există o strategie naţională antidrog, adoptată de Guvernul României, pentru perioada 2022 -2026, ca parlamentar ar fi trebuit să ştiţi lucrul ăsta”, i-a spus el deputatului USR Ionuţ Moşteanu.

Cătălin Predoiu a date câteva date din strategie, şi anume că, în rândul elevilor de 16 ani, cel mai consumat drog este canabisul, urmat de substanţe psihoactive.

”Vă spune ceva canabis, domnilor deputaţi de la USR? Ar trebui să vă spună pentru că dvs, care vă frângeţi mâinile acum de această problemă, aţi promovat şi susţinut un proiect de ledge privind legalizarea canabisului. Pe de o parte veniţi aici şi spuneţi că e mare problema cu droguri, şi să ştie românii, pe de altă parte, cereţi în Parlament legi pentru legalizarea consumului de droguri, asta este realitatea.

“Ăsta e partidul dvs, trei litere, trei grame”

Şi nu e doar una. În 2019, fosta colegă, Presadă, susţinută de fostul dvs lider de partid, susţinut, vârf de lance, de fostul premier Cioloş, făceaţi campanie la festivalul Saga pentru consumul de droguri, promovând proiectul de lege 3 grame.

Ăsta e partidul dvs, trei litere, trei grame. proiectul în care se spunea că ar trebui să fie legalizat consumul şi deţinerea de droguri, dacă sunt 3 grame, ca să lămurim aceste lucruri de la început”, a spus Predoiu, conform News.ro.

Ministrul a afirmat că a avut ”20 de pagini de comentarii, intervenţii, declaraţii începând cu audierea sa la Parlament, ca ministru, în care atrăgea atenţia asupra acestei probleme a traficului de droguri şi spunea că este una din priorităţile MAI, alături de combaterea traficului de persoane şi a grupurilor de crimă organizată.

“V-aţi trezit după Vama Veche şi aţi mirosit că este o temă electorală”

”Nu m-am ascuns cu nimic, aceste declaraţii ale mele, spre deosebire de ale dvs, nu sunt după Vama Veche, sunt înainte de Vama Veche, cu mulţi ani înainte. Înţeleg că v-aţi trezit, după Vama Veche şi aţi mirosit că este o temă electorală pe care să vă căţăraţi din nou, dar nu aveţi substanţa şi nici onestitatea să o faceţi corect. Aţi ventilat şi astăzi tot felul de minciuni, la microfon, o să vă demonstrez cu cifre.

Din prima zi la Minister, am convocat toate structurile de forţă şi le-am trasat ca sarcină lupta cu drogurile şi crima organizată. Ca urmare (..) 297 de acţiuni operative oimportante, începând cu data de 4 iulie, rezultate în mii de percheziţii, urmate de mandate de reţinere şi trimitere în judecată. 297. Vi se pare dvs că asta nu este muncă?

Înseamnă că nu ştiţi despre ce este vorba. (..) Din trei în trei zile, până ieri, spuneaţi că nu se întâmplă nimic, ieri, o tonă de plante descoperite de Poliţie, capturate. Poate dvs vi se pare puţin? Poarte vi se pare puţin, poate sunteţi învăţaţi cu alte cantităţi”, a mai arătat ministrul de Interne.

Share