home POLITICA VIDEO Ponta: Tu ce faci, fă Doina, aveai chef de nişte inundaţii?

VIDEO Ponta: Tu ce faci, fă Doina, aveai chef de nişte inundaţii?

Share

Ponta in barca. Fa, Doina, ce faciPonta, în vizită de lucru ocazionată de inundaţiile anuale ale Nilului autohton în judeţul lui Liviu Dragnea, Teleorman:

“Tu ce faci, fă Doina, aicea? Aveai chef de nişte inundaţii?”

Victor Ponta are acest talent, de a face prostii mari şi complexe, caracterizate prin ambiguitate structurală.

Ca atunci când a anunţat că iese din politică şi când anume o va face. Sau ca atunci când se leagă aiurea de Traian Băsescu, ca să satisfacă apetitul baronilor de scatoalce televizate în capul preşedintelui pe care ei îl urăsc. Ca atunci când a plecat nu-ştiu-unde, fix când era Victoria Nuland în România. Sau ca atunci când a pus pe Facebook poza cu el şi cu Viktor Ianukovici la nush ce dineu. Ori poate ca atunci când a pus pe Facebook o altă poză, cu el şi MS Regele, la o întâlnire de la Versoix care nu a avut loc.

Spre comparaţie, acum câţiva ani, când a fost într-o zonă sinistrată, Traian Băsescu a lăsat în urmă tuşe groase, lovituri de târnăcop, lucruri clare şi limpezi.

S-a certat cu o femeie guralivă, parcă, una care nu făcea nimic şi se plângea că nimeni n-o ajută. A râs gros cu mai mulţi săteni, fără să jignească pe nimeni. a arătat compasiune sinceră sinistraţilor. Nu i-a jignit, nu a vorbit în doi peri.

Conflictele au fost clare ca apa de izvor, ca şi drăgălăşeniile, ca şi grosolăniile tipice omului. Nimic însă nu a revoltat, nu a fost nimic scandalos, dacă eşti cinstit şi ai bună-credinţă când judeci lucrurile, fără să fii intoxicat. Aerul general degajat de acest om a fost unul de simpatie, iar atmosfera una stenică.

Ce a reuşit Ponta de data aceasta? Taman inversul! A venit îmbrăcat în cafea cu lapte. Stătea în barca ceea penumatică de parcă era un caşalot eşuat în Sahara (Pentru ce (d)ranga mea sunt băjeţii eştia de la ISU aicea? Ca să ne tragă cu barca, nu?). S-a lăsat cărat, dimpreună cu Dragnea, cu tot cu barcă.

Asta dă rău la imagine! Păi bine, măi brad, măi, tu, care rupi inelul coşului de baschet cu capul, aveai nevoie de barcă pneumatică la o apă adâncă de 20 de centimetri? Băsescu a intrat în apă adâncă de jumătate de metru…

Gafa din barcă

Şi asta cu Doina Pană, ministrul Apelor… e multiplană.

– planul unu E o mârlănie să vorbeşti cu o femeie, colegă de guvern, subordonată, ministru, în acest fel. Fă, Doina, tu ce faci aicea? Aveai chef, mă, de niscaiva inundaţii?

– planul doi Ori ceilalţi sunt obişnuiţi cu mocofanismele tale de doi lei, mai multe decât se văd public, şi te-au ignorat deja, iar a dat-o ăsta micu, vreme trece, vreme vine

– planul trei Ori toţi sunteţi nişte mocofani, care vă gratulaţi astfel când nu vă ştie şi nu vă vede lumea, ca târtanii…

– planul patru Ori totul este o ironie de granguri din Stratos, aflaţi în campanie electorală între prolii sinistraţi din judeţul unuia dintre voi, iar voi toţi vă bateţi joc de aceşti oameni, adresându-vă unii altora, poate, cu fă, Doino, cum se practică prin partea locului, maimuţărindu-i pe localnici.

Dincolo de această ambiguitate structurală, e clar un fapt simplu: sunt atât de multe lucruri de rău de spus despre cum v-aţi comportat voi, măi Victoraş, la inundaţie (primul val, că de azi începe al doilea), că nu vă mai spală de oprobriul public nici apele Nilului.

D’apăi ale Dunării…

Citeşte şi
Jurnalistul Sebastian Zachmann (Adevarul) anunta ca Mihai Tudose l-a impiedicat pe Victor Ponta sa aduca
Europarlamentarul Cristian Preda, membru al PLUS, a scris pe Facebook că Ponta a încercat să
Furtul e în gena PSD. Victor Ponta ar fi copiat numele propriului partid, Pro România,
Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat că ştie de la "prieteni şi colegi din
Preşedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea a declarat luni că primul Guvern în 2012 a
Victor Ponta a anunțat că PSD îi are pe lista de premieri pe Liviu Dragnea,
Preşedintele USR Nicuşor Dan a depus la Tribunalul Bucureşti plângeri contra lui Victor Ponta şi
Rudele victimelor din Clubul Colectiv au depus la Parchetul General o plângere penală. Aceasta este
Sebastian Ghiţă ar fi finanţat campania electorală pentru Preşedinţie a lui Victor Ponta, sifonând bani
Victor Ponta este plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA
Share