VIDEO George Simion, amendat de Poliţie, la Piaţa Victoriei

Share

Liderul AUR, George Simion, a fost implicat într-un scandal, în noaptea de joi spre vineri, în Piaţa Victoriei, la faţa locului sosind mai multe echipaje de Poliţie Rutieră, dar şi jandarmi.

El a fost amendat cu 1350 de lei, de către poliţiştii rutieri, şi a fost invitat la sediului Poliţiei Rutiere, deoarece ar fi circulat cu permisul suspendat.

Poliţiştii i-au făcut şi un drug-test, iar rezultatul a fost negativ.

George Simion a ajuns de joi seara în Piaţa Victoriei, afirmând în transmisia pe care a făcut-o pe pagina sa de Facebook că doreşte să înceapă de la acel moment protestul anunţat pentru duminică.

Un autocar cu însemnele AUR a oprit în Piaţa Victoriei, iar un echipaj de Poliţie Rutieră a sosit în zonă şi a cerut datele şoferului autocarului, solicitând ca autovehiculul să fie mutat deoarece staţiona neregulamentar.

Şoferul autocarului a încercat să se ascundă într-un autobuz al Societăţii de Transport Bucureşti, care circula în zonă, dar a fost coborât de poliţişti, fiind anunţat că va fi amendat şi i se va ridica permisul, pentru staţionare neregulamentară.

George Simion a refuzat ca autocarul să fie mutat de acolo.

Mai multe echipaje de poliţie au sosit apoi în zonă.

Poliţiştii de la Rutieră i-au cerut lui George Simion să facă un drug-test, el a acceptat, iar rezultatul a fost negativ.

Apoi, poliţiştii rutieri i-au solicitat liderului AUR să meargă cu ei la secţie.

“Aveţi permisul de conducere suspendat. Trebuie să mergem la Brigada Rutieră să facem nişte verificări să vedem dacă dumneavoastră în acest moment aveţi dreptul de a conduce.

În situaţia în care dumneavoastră nu aveţi dreptul de a conduce şi aţi condus, vi se va întocmi dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat. Este o dovadă pe care nu aţi prelungit-o, trebuia să predaţi permisul dar mergem şi facem verificări”, i-au transmis poliţiştii.

Ei l-au mai anunţat că pentru că a condus autoturismul în Piaţa Victoriei şi a încălcat marcajul continuu a fost sancţionat cu 1.350 de lei şi şase puncte de penalizare.

“Vi s-a emis o dovadă în urma accidentului, cu rănire, aveţi obligaţia să o reînnoiţi în fiecare lună”, i-au precizat poliţiştii, dar Simion le-a replicat că nu ştie nimic despre acest lucru. El a acuzat că se încearcă reţinerea sa în timpul transmisiei live pe Facebook.

La faţa locului şi-au făcut apariţia şi jandarmii.

George Simion s-a refugiat în autocarul respectiv, alături de mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR, dar a fost dat jos în cele din urmă.

“Vă arăt ordonanţa de clasare, e o ordonanţă de clasare din august. Nu am făcut nimic. Pentru ce au vrut ei să îmi facă, a fost o simplă lovitură, o maşină în spatele celeilalte. Atât. Ăsta e statul poliţienesc în care trăim.

Vă arăt ordonanţa de clasare. Le-am arătat-o şi poliţiştilor, dar mi-au zis să vin cu ei la Udrişte. De ce să vin la secţia la poliţie? Ca să ne dea cu forţa jos din autocar. Asta e fost toată schema. Avocaţii mei spun că am ordonanţă de clasare. (…)

M-au scos abuziv, sub pretextul unui permis de conducere suspendat. Nu există fapta pe care o clamaţi dumneavoastră, în august s-a dat ordonanţă de clasare. A fost o simplă tamponare. Dar pe acea tamponare ei mi-au făcut dosar penal. Oare câte mai am?”, a mai afirmat George Simion.

În cele din urmă, autocarul a fost mutat din Piaţa Victoriei, iar George Simion a oprit transmisia pe Facebook.

Share