VIDEO Gazprom, ameninţări: “Iarna va fi lungă şi rece!”

Share

Gazprom, braţul gazeifer al lui Vladimir Vladimirovici Putin, ameninţă Europa cu tăierea gazului şi o iarnă “lungă şi rece”.

Decizia de plafonare a prețului la combustibili l-a determinat pe Vladimir Putin să amenințe cu sistarea livrărilor de gaz, petrol și cărbune, către toate țările care aderă la această măsură.

Gazprom, cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume ale cărei acțiuni sunt controlate de statul rus, a publicat un videoclip menit să dea fiori reci.

Cu tema „Iarna va fi lungă şi rece”, clipul video începe cu un angajat îmbrăcat în haine cu sigla Gazprom, care oprește un aparat, părând să sugereze că oprește tocmai livrarea de gaz. Imediat, un ceas care indică fluxul de gaz se oprește și el.

Apoi, în imagini apar orașe acoperite de zăpadă, încremenite de frig. În montajul video au fost prinse și secvențe care surprind sediul Comisiei Europene și steagul Uniunii Europene.

Videoclipul mai sugerează apoi celelalte surse de energie – eoliană, solară, hidroelectrică.

Apar în cadre mulțimi de oameni și imagini din mari orașe europene, inclusiv Parisul.

Pe 1 septembrie, Gazprom a anunţat oprirea livrărilor către Europa prin gazoductul Nord Stream 1 din pricina unor anomalii tehnice.

Vestea a venit la pachet cu ameninţarea directă la adresa Uniunii, de oprire totală, în cazul în care sancţiunile nu vor fi ridicate.

Share