VIDEO Fiul lui Anghel Iordănescu a fost angajat la Primăria Sectorului 5

Share

L-am cunoscut superficial, ca mare fotbalist, după cum juca, apoi ca antrenor. Anghel Iordănescu are şi o parte mai întunecată. RIdicăm puţin un colţ al cortinei.

Fiul lui Anghel Iordănescu, Andrei, este angajat din anul 2019, la Primăria Sectorului 5, pe postul de inspector asistent.

Primar al sectorului este Daniel Florea (PSD). Anghel Iordănescu candidează pentru un loc de consilier general PSD, pe lista Gabrielei Firea.

Declaraţia de avere a lui Andrei Iordănescu, depusă la sfârşitul lunii aprilie 2020, confirma că acesta lucrează la Primăria Sectorului 5.

Potrivit documentului, Andrei Iordanescu (28 de ani) deţine din 2017 un teren intravilan de 450 metri pătraţi, o casă cu aceeaşi suprafaţă în zona Antiaeriană Bucureşti, un Porsche Cayene fabricat în 2018, o Mazda CX5 din 2014, a primit un salariu de 24.000 de lei de la primăria Sectorului 5 şi 1500 de euro după ce şi-a închiriat casa.

Investigative Report a întrebat Primăria Sectorului 5 pe ce post este angajat Andrei Iordănescu şi data concursului, însă nu a primit răspuns.

Potrivit unor surse din primărie, Andrei Iordănescu, absolvent de Teologie, este angajat la Corpul de control al primarului Daniel Florea şi a dat concurs pe post anul trecut, fiind funcţionar public.

Prima dată a picat examenul, fiind admis a doua oară. Pe pagina de Facebook a acestuia, în ultima postare o laudă pe Gabriela Firea pentru că a redeschis o bază sportivă:

„Felicitări doamnă primar, pentru ce aţi realizat în tot acest timp pentru noi, locuitorii Capitalei! Suntem mândri să vă avem ca primar! Sportul înseamnă educaţie, disciplină, fair play, devotament, sacrificiu şi dragoste. Avem nevoie de sport! Avem nevoie de mişcare! Un nou mandat!”.

Potrivit legii funcţionarilor publici, la capitolul incompatibilităţi, art. 98 alin 2 „Funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic.”

Share